У США українського хакера надовго кинули за ґрати

17 квітня 2021, 23:55
У вересні 2019 року він визнав себе винним у скоєнні кібератак та шахрайстві в обмін на зняття інших звинувачень.
Хакер
Хакер з США отримає 10 років в'язниці / Газета

В американському Сіетлі було винесено вирок 35-річному громадянину України Федору Гладирю, який визнав себе винним в участі в діяльності хакерської групи FIN7. Як повідомляє Радіо Свобода, українець отримав 10 років в'язниці.

Гладир був заарештований в німецькому Дрездені в 2018 році і екстрадований до США.

У вересні 2019 року він визнав себе винним у здійсненняі кібератак і шахрайстві в обмін на зняття інших звинувачень. Йому ставилося 26 звинувачень до того, як він погодився визнати свою провину і сплатити 2,5 млн доларів відшкодування.

відео дня

У десятирічний термін покарання увійдуть три роки, які Гладир вже провів під вартою.

читайте такожРосійські хакери атакували Держдеп США-Politico

За оцінками Мін'юсту, хакерська група FIN7 "завдала американцям і економіці США збитків на мільярд доларів". Прокурори на слуханнях заявили, що ці оцінки занижені, а фактичні збитки можуть сягати від 3 до 6 млрд доларів.

Група порушила роботу комп'ютерних мереж у всіх 50 штатах США і окрузі Колумбія і викрала дані понад 20 млн кредитних карт.

  • Раніше Главред писав про те, що на хакерському форумі опублікували дані як мінімум 533 млн користувачів соціальної мережі Facebook. У мережу виклали телефонні номери та інші особисті дані користувачів Facebook, пише Business Insider.
  • Опубліковані хакерами дані містять особисту інформацію користувачів соцмережі з 106 країн світу. Хакери злили в мережу 32 мільйони записів про користувачів в США, 11 мільйонів про користувачів з Британії і 6 млн про користувачів з Індії.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти