У НАТО зробили заяву про перемовини Зеленського і Путіна

16 жовтня 2024, 13:49
695
Північноатлантичний альянс не дозволить Володимиру Путіну добитися своїх "цілей" в Україні.
Зеленський, Путін
Треба забезпечити Зеленському перемовини з Путіним з позиції сили - Рютте / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, УНІАН, скріншот YouTube

Стратегія НАТО полягає у військовій допомозі Україні. У певний момент Київ зможе піти на перемовини з агресором Москвою на умовах сили. Про це заявив генеральний секретар Альянсу Марк Рютте.

Під час пресконференції в Брюсселі він сказав про те, що західний світ надає військову підтримку українській державі, щоб була можливість надати відсіч російським окупантам.

Блок не дасть змоги Путіну добитися своїх "цілей" в Україні.

відео дня

"Ми масово підтримаємо Україну військовою допомогою, щоб переконатися, що вона в змозі дати відсіч... Наразі ми бачимо, що на східній лінії росіяни досягають невеликих успіхів, але значною ціною, і я щодня вражений винахідливістю України, її креативністю, здатністю вигадувати нові ідеї", - сказав Рютте, відзначивши підхід Сил оборони до застосування БПЛА.

Також він додав, що Штати і країни-союзники надають Україні значну військову підтримку.

"Що нам потрібно зробити, це переконатися, що Україна може продовжувати робити це (чинити опір агресії)", - уточнив Рютте.

При цьому генсекретар упевнений у провалі планів Кремля.

"І якщо одного чудового дня Зеленський і його команда вирішать обговорити з Росією, як покласти цьому край, що він зробить це з позиції сили", - наголосив Марк Рютте.

Хто такий Марк Рютте?

Марк Рютте – нідерландський політик, лідер Народної партії за свободу і демократію з 2006 до 2023 року. 26 червня 2024 призначений генеральним секретарем НАТО, заступив на посаду 1 жовтня 2024 року. Прем'єрміністр Нідерландів з 14 жовтня 2010 року до до 2 липня 2024 року. Після закінчення інституту працював упродовж десяти років у харчовій компанії, поки 2002 року не перейшов у сферу національної політики. Був міністром у соціальних справ, згодом – освіти, культури і науки в першому і другому уряді Балкененде, очолював фракцію Народної партії за свободу і демократію в другій палаті Генеральних штатів.

Рютте оголосив про намір балотуватись на посаду Генерального секретаря НАТО замість Єнса Столтенберґа в жовтні 2023, і його намір отримав офіційну підтримку від урядів США, Великої Британії, Німеччини і Франції у лютому 2024 року.

Маркові Рютте протягом наступних місяців вдалося подолати опозицію Туреччини, Угорщини, Словаччини і Румунії, причому його останній конкурент, президент Румунії Клаус Йоганніс, відмовився від змагання за посаду в червні 2024 року, пише Вікіпедія.

Перемовини України та Росії - новини за темою:

У вересні президент Володимир Зеленський оголосив про підготовку до перемовин із Росією. За його словами, Україна готова говорити з представниками Москви, але лише на підставі пунктів свого плану перемоги.

Росію можна примусити до перемовин про завершення війни, сказав радник глави Офісу президента Михайло Подоляк. Чиновник нагадав про готовність України до мирного процесу, проте підкреслив неадекватність Росії, домовленості з якою можливі лише з позиції сили.

РФ можуть покликати на другий Саміт миру, припустив глава Офісу президента Андрій Єрмак. У рамках заходу росіяни зможуть ознайомитися з Планом перемоги України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти