У МЗС Німеччини розповіли про причетність Москви до отруєння Навального

6 вересня 2020, 07:19оновлено 6 вересня 2020, 11:07
Якщо найближчим часом з боку Росії не буде жодних дій у межах розслідування отруєння опозиціонера, то Німеччина думатиме над відповіддю.

Маас
Маас прокоментував отруєння Навального / Reuters

Отруєння Олексія Навального прокоментували в МЗС Німеччини. Очільник відомства Хайко Маас заявив, що є "багато ознак" причетності Росії до отруєння опозиціонера, і тепер все залежить від Москви.

Про це Маас розповів в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag.

За словами глави МЗС Німеччини, ситуацію з Навальним не варто звужувати до дискусій про будівництво "Північного потоку-2".

Маас уточнив, що понад 100 компаній, половина яких німецькі, беруть участь у будівництві газопроводу. Крім того, в реалізації "Північного потоку-2" залучені 12 країн ЄС.

"Ми очікуємо від російського уряду, що він розслідує цей тяжкий злочин. Якщо воно не має ніякого відношення до нападу, то має бути саме зацікавлене в тому, щоб довести це на основі фактів", - особливо відзначив Маас.

Він також підкреслив, що якщо протягом найближчих днів з боку Росії не буде жодних дій у межах розслідування, Німеччині та її партнерам "доведеться обговорити відповідь".

Отруєння Навального - що було раніше:

  • 2 вересня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що офіційний Берлін засуджує отруєння Олексія Навального речовиною з Новачка. У зв'язку з цим інцидентом у Німеччини є низка питань до Росії.
  • 2 вересня в Кабміні Німеччини зробили гучну заяву щодо отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. В уряді зазначили, що лабораторія Бундесверу (збройні сили Федеративної Республіки Німеччина) знайшла в організмі російського опозиціонера Олексія Навального сліди отрути з групи "Новачок".
  • 22 серпня Навального привезли до Берліна для лікування у клініці Шаріте. Лікарі оцінюють стан пацієнта як стабільний.
  • 20 серпня російський опозиціонер Олексій Навальний відчув себе зле під час авіаперельоту з Москви до Томська. Літак екстрено посадили в Омську, політика госпіталізували і приєднали до апарату ШВЛ. Політик впав у кому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти