В Ірані розповіли, коли опублікують звіт про катастрофу Боїнга МАУ

21 грудня 2020, 14:07оновлено 21 грудня 2020, 23:21
Інформацію про приблизну дату публікації звіту про катастрофу Боїнга МАУ озвучив представник іранського МЗС Саїд Хатібзаде.
літак МАУ
Місце аварії літака МАУ / twitter.com / SZimpas

Влада Ірану в найближчі дві доби опублікує технічний звіт про катастрофу літака української компанії МАУ, яка сталася на початку нинішнього року.

Про це на брифінгу заявив офіційний представник Міністерства закордонних справ Ірану Саїд Хатібзаде, повідомляє портал Iran International. За словами чиновника, звіт також буде переданий офіційному Києву.

Крім того, Хатібзаде дав коментар з приводу заяви міністра закордонних справ Канади Франсуа-Філіпа Шампаня ‒ з приводу сумніву в офіційній версії катастрофи від Тегерана, згідно з якою Боїнг впав через "людський фактор".

"Державний департамент працює над тим, щоб зробити ситуацію максимально прозорою. Я закликаю міністра закордонних справ Канади і Уряд Канади проявити дипломатичність і знати свої межі, інакше вони отримають іншу відповідь", ‒ зазначив Хатібзаде.

Іранський дипломат також звинуватив канадську владу в тому, що вони "закидають камінням" Іран під час розслідування.

"Сьогодні-завтра технічний звіт буде опублікований до річниці трагедії і буде направлений українській стороні та іншим причетним до неї особам", ‒ підсумував Хатібзаде.

читайте такожЗагострення в Нагірному Карабасі: МАУ скасовує рейси

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

  • 8 січня 2020 року український літак Міжнародних Авіаліній України під час вильоту з Тегерана був збитий двома ударами іранських ракет. Зараз триває розслідування трагедії. Влада Ірану стверджує, що катастрофа сталася через фактор людської помилки та збій в роботі системи протиповітряної оборони.
  • У МЗС України вважали передчасною версію Ірану про причину катастрофи літака МАУ і закликали дочекатися закінчення розслідування.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти