У Німеччині спростували плани щодо евакуації сімей дипломатів з України

22 січня 2022, 22:33
Як заявили в німецькому міністерстві, станом на зараз "немає ніяких заходів щодо скорочення співробітників посольства" в Києві або членів їх сімей.
Німеччина
Німеччина заперечує заяву про евакуацію дипломатів з України / Фото: Reuters

У МЗС Німеччини відреагували на публікацію німецької газети Bild про плани Берліна евакуювати родичів дипломатів з України.

У міністерстві заявили, що ця інформація не відповідає дійсності, повідомляє німецьке агентство FAZ.

Як заявили в німецькому Міністерстві, станом на зараз "немає ніяких заходів щодо скорочення співробітників посольства" в Києві або членів їхніх сімей.

"Ми дуже уважно стежимо за ситуацією з безпекою співробітників наших дипломатичних місій в Україні, а також в тісному контакті з нашими партнерами в ЄС і на міжнародному рівні", - зазначили в МЗС Німеччини.

Раніше Главред писав про те, що Міністерство закордонних справ Німеччини працює над планом евакуації членів сімей співробітників посольства в Україні. Їх мають вивезти з країни у разі подальшого погіршення ситуації.

За даними видання, МЗС Німеччини розробляє план евакуації родичів співробітників німецького посольства в Києві. За попередньою інформацією, їх мають вивезти з країни у разі загострення ситуації.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти