У ЄС жорстко відповіли Лукашенку через загрозу перекрити газ

11 листопада 2021, 18:39оновлено 12 листопада 2021, 16:40
651
Питання безпеки поставок газу в країни Європи будуть включені в оборонну концепцію Євросоюзу.
Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко / Reuters

Європейський Союз відкинув загрозу лідера білоруського правлячого режиму Олександра Лукашенко перекрити транзит газу до Європи.

Єврокомісар з енергетики Паоло Джентілоні на пресконференції в Брюсселі заявив, що Євросоюз не дозволить залякати себе, пише DW.

"У питаннях поставок газу ми повинні максимально використовувати наші відносини з країнами-постачальниками - державами Африки, Норвегією, Росією, і ми не дозволимо Лукашенку залякати нас своїми погрозами", - заявив представник ЄС.

Він зазначив, що питання безпеки поставок газу в країни Європи будуть включені в оборонну концепцію Євросоюзу під назвою "стратегічний компас ЄС". Її затвердять у 2022 році.

Ситуація на кордоні Білорусі та Польщі

Натовп нелегальних мігрантів зібрався біля кордону Білорусі та Польщі ще з ранку, 8 листопада. Частина людей пішла в ліси, інші вирушили до КПП, щоб потрапити на територію польської держави. Біженці спробували прорватися через кордон-ламали паркан за допомогою лопат, щипців і підручних засобів. Польські силовики відбивали атаки.

Пізніше мігранти біля кордону з Польщею вирішили розбити наметовий табір. Польські силовики зафіксували близько 309 спроб прориву на територію країни. На місці як і раніше знаходяться кілька тисяч біженців.

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Польщу в нібито концентрації військ біля білоруських кордонів і попередив про небезпеку з можливим втягуванням в ситуацію Росії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти