У Брюсселі розповіли, чому відносини Європи і РФ зайшли в глухий кут

9 лютого 2021, 18:51
Головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель у досить жорсткому Тоні прокоментував напруженість у відносинах Брюсселя і Москви.
Євросоюз
У Брюсселі розповіли, чому відносини Європи і РФ зайшли в глухий кут / Reuters

Політичний діалог Європейського Союзу з Росією зайшов у глухий кут. Про це з трибуни Європейського парламенту заявив головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель.

За його словами, діалог Брюсселя і Москви опинився в глухому куті з 2014 року (після початку війни на Донбасі) і немає ніяких шляхів виходу з нього.

Як каже Боррель, на цей момент Євросоюз стоїть на перехресті відносин з Росією і повинен "прийняти рішення століття" - або рухатися до співпраці, або до поляризації відносин. Він вважає, що потрібно уникнути довгострокової конфронтації з Москвою і підтримати громадянське суспільство Росії.

читайте такожВ ЄС схвалили продовження санкцій проти Росії: став відомий термін

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Держави Євросоюзу мають намір 22 лютого на засіданні представників країн розглянути ініціативу введення нових санкцій щодо РФ через порушення прав людини.
  • Причому, за словами Жозепа Борреля, обмеження планують запустити в рамках іншого механізму - прямо не пов'язаного з отруєнням політика Олексія Навального речовиною з групи Новачок і подальшим вироком йому у справі компанії Ів Роше.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти