Українських пілотів Швеція навчатиме на винищувачах Jas 39 Gripen

16 червня 2023, 20:58
Новий пакет допомоги представили на зустрічі з оборонною контактною групою в Брюсселі.
Українських пілотів Швеція навчатиме на винищувачах Jas 39 Gripen
Швеція ухвалила новий пакет підтримки для України / фото: Вікіпедія

Уряд Швеції ухвалив рішення про новий пакет підтримки для України. Зокрема, військові країни проведуть навчання на винищувачах Jas 39 Gripen для українських пілотів.

Новий пакет допомоги представили на зустрічі з оборонною контактною групою в Брюсселі 15 червня. Підтримка включає внески до фондів на загальну суму 230 мільйонів шведських крон і призначення для Збройних сил Швеції. Загальна вартість дванадцятого пакета допомоги становить близько 250 мільйонів шведських крон, передає Уряд Швеції.

Уряд Швеції оголосив про нову підтримку нашої держави у розмірі 140 мільйонів шведських крон через Міжнародний фонд Великої Британії для України, кошти якого спрямовуються на закупівлю оборонного обладнання. Серед іншого, Фонд планує закупити ракети дальнього радіуса дії для передачі ЗСУ.

відео дня

Новий пакет допомоги від Швеції

Швеція оголосила про внесок у розмірі 90 мільйонів шведських крон до Трастового фонду Комплексного пакету допомоги НАТО Україні для закупівлі:

  • оборонного обладнання,
  • палива,
  • медичного обладнання,
  • обладнання для військового вишколу,
  • підтримки для зміцнення і модернізації інститутів оборони та безпеки України.

Військова допомога

Нагадаємо, що США оголосять про пакет військової допомоги на $2 млрд. Про новий пакет військової допомоги оголосили 9 червня. Це відбудеться на фоні того, що військові аналітики говорять про початок контрнаступу України.

Південна Корея таємно передає Києву сотні тисяч артилерійських снарядів. Згідно з конфіденційною домовленістю, Сеул передає снаряди США, які, в свою чергу, організували їхню відправку в Україну.

Члени НАТО можуть відправити війська в Україну. Держави-члени НАТО можуть відправити війська в Україну. Таке рішення може бути ухвалено, якщо Україна не отримає гарантій членства і гарантій безпеки.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти