Угрюмий "наїхав" на Дядю Сашу: путінські генерали влаштували розброки через провал в Україні

22 травня 2022, 21:32оновлено 22 травня 2022, 22:12
Генерал армії Валерій Герасимов є основним винуватець провалу "бліцкригу" в Україні.
Валерій Герасимов
Валерій Герасимов / Міноборони РФ

Наростає конфлікт між начальником Генерального штабу РФ генералом армії Валерієм Герасимовим (кличка в офіцерському середовищі Угрюмий) і командувачем Південного військового округ генералом армії Олександром Дворніковим (кличка Дядя Саша).

Як пише в Telegram відомий журналіст Роман Цимбалюк, причиною конфлікту є банальна заздрість Дворнікова до кар'єрного просування Герасимова і його бажання в отриманні високих посад у ЗС РФ - начальника ГШ, командувача СВ.

"Вся ця злість проявляється в словесних перепалках на нарадах і особистих розмовах між ними. Взаємини Дяді Саші і Угрюмого вже давно вийшли назовні і в відриту обговорюються офіцерами Південного військового округу", - зазначив він.

Журналіст додав, що війна Росії проти України ознаменувало новий етап боротьби двох генералів.

"Вважається, що генерал армії Валерій Герасимов є основним винуватець провалу "бліцкригу" в Україні через бездарне планування і підготовку проведення операції, в той же час генерал армії двірників вважає себе "геніальним воєначальником", війська Південного військового округу, якими він командує, змогли захопити значну частину території України. Одночасно до Дяді Саші з боку командування Збройних Сил РФ пред'являтися претензії у величезній кількості загиблих військовослужбовців, великих втратах озброєння і військової техніки під час бойових дій. А також, обмані керівництва збройних сил РФ у питаннях готовності військ Південного військового округу до військових дій на території України. Але найголовніше Дворнікова вважають винуватцем у численних смертях солдатів російської армії самі ж офіцери Південного військового округу", - резюмував він.

читайте такожПотужний удар ЗСУ під Ізюмом: у Пентагоні розкрили деталі візиту генерала РФ Герасимова

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на міністра оборони РФ Сергій Шойгу може очікувати трибунал за провал військових планів Москви проти України. Українська розвідка встановила кадрові чистки в лавах армії окупантів після першого етапу війни. Командувач Чорноморським флотом, перший заступник і начальник штабу були звільнені.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти