Загроза планетарної революції: Лукашенко анонсував удар по соцмережах у Білорусі

29 січня 2021, 15:19
Протестами у Білорусі керували з території Польщі та Литви за допомогою соцмереж, вважає Олександр Лукашенко.
Лукашенко
Ми на порозі прийняття рішення щодо соцмереж - Лукашенко / Reuters

Офіційний Мінськ готується до вжиття заходів, спрямованих на обмеження роботи соціальних мереж на території Білорусі. Причиною тому є їх вплив на протестний потенціал населення. При цьому влада сумнівається, що їх ініціатива увінчається успіхом.

Як повідомляє білоруське інформагентство Белта, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що соціальні мережі рано чи пізно будуть піддаватися цензурі. Процес повинні запускати лідируючі держави, тому що РБ не може забезпечити заходи щодо соцмереж самостійно.

"Напевно, той, хто породив цього змія і випустив з пляшки, і повинен цей процес починати. Ми взагалі це зробити не зможемо. Якщо ми закриємо один напрямок, у нас вилізе в іншому", - вважає Лукашенко.читайте такожЛукашенко зізнався, чому влаштував собі таємну інавгурацію

На його думку, месенджери та соціальні мережі можуть призвести до планетарних революцій, що підтверджують події у Білорусі, які нібито керувалися з території Польщі та Литви за допомогою Мережі. Тому Білорусь готується до прийняття рішення про обмеження роботи соцмереж.

"Завдяки соціальним мережам і мессенджерам ми можемо зараз породити планетарну революцію. Ви бачите, що сьогодні у всіх країнах відбуваються подібні події, які керуються через ці мережі і не з місця. Як у нас було: все керувалося з території Польщі та Литви. Тому так, ми на порозі прийняття цих рішень. Але виходити вони повинні від сильних світу цього", - підкреслив Олександр Лукашенко.

Протести у Білорусі

  • Масові протести у Білорусі почалися 9 серпня в день президентських виборів в країні. За підсумками голосування перемогу, згідно з версією ЦВК, здобув Олександр Лукашенко, який набрав 80,1% голосів. Значна частина білорусів не визнала чергове переобрання Лукашенка.
  • Мирні акції супроводжувалися застосуванням надмірної сили з боку правоохоронців.
  • 23 січня протести у Білорусі поновилися. Активісти вийшли на нові акції, під час яких силовики затримували протестувальників.
  • У листопаді минулого року авторів Telegram-каналу Nexta, який став рупором білоруських протестів, КДБ Білорусі внесла до списку осіб, причетних до терористичної діяльності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти