Бігають з кийками і жорстко затримують: у Білорусі поновилися акції проти Лукашенка

23 січня 2021, 17:38оновлено 23 січня 2021, 23:35
Білоруси шикуються в "ланцюги єдності" і ходять маршами вулицями міст.
Бігають з кийками і жорстко затримують: у Білорусі поновилися акції проти Лукашенка
У Білорусі поновилися протести проти Лукашенка / twitter.com BelDiasporaAt

23 січня в Мінську та інших містах країни вийшли на "акції солідарності" та марші. Так, у Білорусі поновилися акції протесту проти режиму президента Олександра Лукашенка.

Зокрема, протести проти режиму сьогодні проходять у Мінську, Гродному та Бобруйську. Білоруси шикуються в "ланцюги єдності", або ходять маршами вулицями міст, пише телеканал Белсат у Telegram-каналі.

Білоруські силовики активно затримують учасників акцій протесту. У Бобруйську, за попередніми даними, силовики вже затримали 15 осіб, трьох з них відпустили під підписку про нерозголошення. У Гродному затримали трьох жінок.

У Мінську затримання відбуваються на проспекті Дзержинського, біля торгового центру "Спектр" в Уруччі та в інших районах столиці.

Протести в Білорусі - про що раніше повідомляв Главред:

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • 26 жовтня, в Білорусі почався загальнонаціональний страйк. Режим Олександра Лукашенка не виконав ряд вимог опозиції, серед яких – його відставка, припинення насильства на вулицях і звільнення політичних в'язнів. У заходах брали участь студенти, школярі та робітники заводів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти