У Трампа назавжди забрали його улюблений Twitter

9 січня 2021, 07:31оновлено 10 січня 2021, 19:49
Президент США був настільки активним користувачем Twitter, що це вже переросло у справжню залежність.
Дональд Трамп
У Дональда Трампа назавжди забрали твіттер / Фото Reuters

Відтепер чинний президент США Дональд Трамп більше не зможе писати в Twitter – у компанії ухвалили рішення назавжди заблокувати його особистий аккаунт. У публікаціях Трампа побачили "ризик подальшого підбурювання до насильства".

"Після ретельного аналізу недавніх твітів з облікового запису @realDonaldTrump і контексту навколо них ми назавжди заблокували обліковий запис через ризик подальшого підбурювання до насильства", - сказано в заяві Twitter Safety.

Трамп вже з цього приводу висловився. Він розмістив чотири публікації в офіційному профілі президента США, пише CNN. Глава Білого дому розкритикував рішення Twitter і заявив про порушення свободи слова.

"Співробітники Twitter скоординували з демократами й радикальними лівими видалення мого аккаунта зі своєї платформи, щоб змусити мене замовкнути", - написав Трамп.

Він також додав, що можливо створить свою платформу для обміну повідомленнями та інформацією.

У відповідь на критику Трампа Twitter видалив його повідомлення з облікового запису @POTUS (President Of The United States, - ред.).

Що означав для Трампа твіттер?

Президент США був настільки активним користувачем Twitter, що це вже переросло у справжню залежність. Він постійно коментував у мікроблозі події в країні та світі.

Трамп періодично використовував сервіс для образи своїх опонентів. Через це його помічники кілька разів без успіху намагалися усунути його від ведення власного мікроблогу.

Президент США не пропускав нагоди надавати виборцям "нефільтрований погляд" на низку питань, що нерідко ставало "причиною головного болю" членів його команди.

На сторінку Трампа було підписано понад 72 мільйони людей у всьому світі. А це четверта частина населення США.

Останні події в США - про що йшлося раніше:

  • 6 січня у Вашингтоні під час засідання Конгресу США з питання затвердження підсумків виборів президента, перемогу в яких здобув "демократ" Джо Байден, біля Капітолія відбулися заворушення. Прихильники Дональда Трампа увірвалися до будівлі Конгресу і спробували влаштувати штурм.
  • Чинний президент Дональд Трамп заявив, що він як і раніше не визнає підсумків виборів глави держави, проте закликав своїх прихильників припинити протести.
  • У керівництві Палати представників вже заявили, що якщо Трамп добровільно не піде у відставку у зв'язку з подіями біля Капітолія, "демократи" ініціюють процедуру імпічменту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти