"У РФ вичерпуються останні запаси": Огризко сказав, скільки Росія ще здатна воювати

21 червня 2024, 16:40
4449
У Росії не вистачає техніки, тому окупанти беруть ту, якій по 50-60 років. Але економічних перспектив у РФ стає все менше, тому і менше можливостей воювати.
'У РФ вичерпуються останні запаси': Огризко сказав, скільки Росія ще здатна воювати
Огризко сказав, скільки Росія ще здатна воювати/ колаж: Главред, фото: УНІАН, скрін

Країна-агресорка Росія матиме можливість воювати ще упродовж півтора-двох років, зважаючи на продовження санкцій та нинішній стан економіки РФ.

У росіян уже не вистачає військової техніки для війни, тому окупанти витягують із запасів ту, якій по 50-60 років. Про це сказав дипломат, колишній міністр закордонних справ України, керівник Центру досліджень Росії Володимир Огризко під час чату на Главреді.

"Виходячи з теперішньої економічної ситуації та продовження санкцій, у Росії щонайбільше півтора-два роки можливостей воювати. Днями я бачив "відосик", як із Сибіру на захід тягнуть Т-60. Це – раритети, які можуть бути хіба що в музеях. На них варять "мангали" і будуть використовувати таку техніку", – зазначив дипломат.

За його словами, це означає, що у Росії вичерпуються останні запаси.

"Як можна розраховувати на перемогу в війні, якщо ти користуєшся зброєю, якій 50-60 років, яка може кілька разів стрельнути і на тому закінчити своє існування? Скільки треба танкістів, щоб постійно оновлювати парк знищених старих танків, БМП і так далі?", – сказав Огризко.

Крім цього, економічна ситуація в РФ стає дедалі загрозливішою, зазначив дипломат. За його словами, якщо санкції США проти Китаю почнуть працювати, попри ідеологічний і партапаратний тиск на бізнес далеко не всі китайські фірми захочуть бавитися в такі ігри, тому що вони будуть просто знищені американцями.

"Тому економічних перспектив у Росії стає все менше, а, відтак, і менше можливостей воювати", – підсумував Огризко.

Дивіться відео чату з Володимиром Огризком:

Хто такий Володимир Огризко

Володимир Огризко – український дипломат, міністр закордонних справ України з грудня 2007 до березня 2009, надзвичайний і повноважний посол України (1996).

У Міністерстві закордонних справ (спочатку УРСР, потім – незалежної України) – з 1978 року. Перша посада Огризка у зовнішньополітичному відомстві - аташе відділу печатки, яку він отримав відразу після закінчення Київського державного університету ім.Т.Шевченка .

1992 року Огризку присвоєно ранг надзвичайного та повноважного посла України. З 1992 по 1996 р. він служив радником, радником-посланником посольств України у ФРН та Австрії. Наступні три роки керував Управлінням зовнішньої політики, головним управлінням із питань зовнішньополітичної діяльності Адміністрації президента України.

У 1999-2004 роках - надзвичайний та повноважний посол України в Республіці Австрія та постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні. Ще рік – посол з особливих доручень МЗС України. З лютого 2005-го – перший заступник міністра закордонних справ Бориса Тарасюка.

18 грудня 2007-го призначений на посаду міністра закордонних справ України у коаліційному уряді Юлії Тимошенко. 3 березня 2009 року звільнено Верховною Радою з ініціативи Кабміну.

17 березня 2009-го призначений президентом Ющенком на посаду першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїси Богатирьової. Залишив посаду разом із звільненням з посади Ющенка в лютому 2010 року.

У вересні 2010 року Огризко вступив до партії Наша Україна. У липні 2012 року він склав повноваження члена президії та заступника голови політради партії та припинив своє членство у ній.

З вересня 2014 року дипломат керує аналітико-інформаційним Центром досліджень Росії. Пише статті для таких ЗМІ, як "Новое время", "Українська правда".

З 2022 року проректор з міжнародної діяльності в Київському університеті імені Бориса Грінченка.

Війна в Україні – останні новини

Раніше у ЗСУ назвали "найгарячіші" ділянки фронту. На Покровському і Курахівському напрямках російські окупанти зосереджують основні сили, куди ворог перекинув до восьми ударних бригад, повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

У Forbes раніше зазначили, яка помилка не дозволить РФ захопити Часів Яр. На момент початку активних наступальних дій РФ на Часів Яр, українським бригадам критично не вистачало боєприпасів, пише Forbes.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов розкрив єдиний сценарій завершення війни. Кирило Буданов каже, що він є прихильником нероздільного підходу сили і дипломатії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти