Біля берегів Малайзії застряг корабель із українцями на борту

11 січня 2021, 19:25
Посольство України в Малайзії знаходиться на зв'язку з українськими моряками.
Біля берегів Малайзії застряг корабель із українцями на борту
У Малайзії застряг корабель з українцями на борту

Біля узбережжя Малайзії через спалах коронавірусу серед екіпажу застряг корабель, серед членів екіпажу якого є два українці, хворих на коронавірус.

Речник МЗС України Олег Ніколенко написав у Twitter про те, що українська сторона домагається, аби на борт відправили лікаря.

Ніколаєнко також повідомив, що посольство України в Малайзії знаходиться на зв'язку з українськими моряками.

відео дня

"У взаємодії з судновласником у терміновому порядку опрацьовується можливість відвідування корабля лікарем для надання невідкладної медичної допомоги", - зазначив він.

Тим часом Радіо Свобода повідомляє, що місцева влада не надає допомогу восьми хворим на коронавірус членам екіпажу корабля SFL Kate, який знаходиться в її водах. Серед них - двоє українців. Зокрема, старший механік Валерій Григор'єв, який і розповів журналістам деталі ситуації.

читайте такожУ порт "Південний" зайшов корабель з хворими коронавірусом

Судно з вугіллям прямувало з Індонезії до Індії, але у зв'язку з хворобою команда намагалася зайти до Сінгапуру. Однак Сінгапур не прийняв судно, і кораблю став на якір поруч біля берегів Малайзії.

Хворі через суднового агента намагалися домовитися з владою Малайзії про госпіталізацію до місцевої лікарні, однак, процес затягується і допомоги не надають, говорить Григор'єв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти