Біля берегів Нігерії викрадено судно з українцем на борту

21 лютого 2020, 23:58оновлено 22 лютого 2020, 00:50
У полон потрапили ще десять моряків з інших країн.
пірати
Пірати захопили танкер з українцем / УНІАН

Біля берегів Нігерії піратами захоплено судно, на борту якого знаходилися десять членів екіпажу, серед яких громадяни Грузії, Філіппін і України.

Як повідомляє грузинська телекомпанія Руставі-2, озброєні пірати напали на танкер Alpine Penelop, який йшов під прапором Ліберії.

Інцидент стався біля нігерійського порту Лагос. Всього на борту судна перебували 24 члени екіпажу.

Як інформує УНІАН, у Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що на борту захопленого танкера перебував українець. Директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев зазначив, що зараз місцезнаходження викрадених моряків невідомо. Оперативну групу для звільнення членів екіпажу створила компанія-судновласник.

У МЗС повідомляють, що корабель належить грецькій компанії Goldenport Shipmanagement LTD. Для порятунку співвітчизника посольство України в Греції підтримує зв'язок із судновласником. Родичі викраденого українця вже проінформовані про подію.

Дипломати запевнили, що фахівці вже встановили контакт із викрадачами, вони будуть займатися переговорами щодо звільнення. У МЗС запевнили, що тримають ситуацію на контролі.

Між тим, в Грузії повідомили, що на борту захопленого танкера перебувало четверо громадян їхньої країни.

Нагадаємо, в компанії Bourbon Offshore повідомили про те, що судно Bourbon Rhode, яке зникло в Атлантичному океані недалеко від Мартініки, затонуло.

Як раніше повідомлялося, в Атлантичному океані недалеко від Мартініки зникло судно Bourbon Rhode, на борту якого в складі екіпажу перебували громадяни України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти