У Байдена зробили заяву про ситуацію щодо зустрічі з Путіним

24 травня 2021, 20:33оновлено 24 травня 2021, 22:33
Вашингтон і Москва продовжують перемовини щодо організації американо-російського саміту.
Джо Байден
У Білому домі не готові назвати час і місце зустрічі Байдена і Путіна / Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена наразі не готова назвати час і місце зустрічі глави держави з господарем Кремля Володимиром Путіним. Сторони продовжують перемовини і працюють над організацією проведення американо-російського саміту. Про це заявила прессекретарка Білого дому Джен Псакі.

Під час регулярного брифінгу вона сказала, що Вашингтон і Москва наразі не визначили конкретне місце і час зустрічі двох президентів.

"Ми не готові назвати місце і час зустрічі", - уточнила Псакі, підкресливши, що робота над деталями перемовин двох лідерів ще триває.

Зустріч Байдена і Путіна

  • Президент США Джо Байден 13 квітня під час телефонної розмови з главою Кремля Володимиром Путіним запропонував йому провести зустріч у Європі з метою обговорення відносин двох країн.
  • Відносини США і Росії після цієї розмови погіршилися: сторони обмінялися санкціями, а Москва внесла Штати до списку недружніх держав.
  • Однак перемовини щодо зустрічі Путіна і Байдена, як і раніше, тривають. У Кремлі заявляли, що саміт Росії і США може відбутися вже в червні.
  • Глава Держдепу США Ентоні Блінкен стверджував, що зустріч Байдена і Путіна може відбутися вже найближчими тижнями. Розглядається можливість проведення перемовин у Ісландії.
  • 24 травня швейцарська газета Tages-Anzeiger і журналіст американського телеканалу NBC Джефф Беннет повідомили, що зустріч Джо Байдена і Володимира Путіна може відбутися в найближчі два тижні у Женеві.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти