ЗМІ дізналися нові деталі майбутньої зустрічі Байдена і Путіна

24 травня 2021, 16:43
Зустріч президентів Байдена і Путіна може відбутися у Швейцарії.
Джо Байден
Байден і Путін можуть провести перемовини у Женеві вже в червні - ЗМІ / Фото Reuters

Саміт США і Росії, в рамках якого відбудеться зустріч американського президента Джо Байдена з господарем Кремля Володимиром Путіним, може пройти у Швейцарії. Очікується, що перемовини відбудуться у Женеві, причому в найближчі два тижні.

Як повідомляє швейцарська газета Tages-Anzeiger, про точний час і місце зустрічі Байдена і Путіна наразі інформації немає. Однак джерела інформують, що вона пройде у Швейцарії в найближчі два тижні.

Американський телеканал NBC, посилаючись на чотири джерела в адміністрації президента США, також стверджує, що зустріч Байдена і Путіна, швидше за все, відбудеться у Женеві.

ЗМІ дізналися нові деталі майбутньої зустрічі Байдена і Путіна

Женева, Швейцарія, є найбільш ймовірним місцем проведення потенційної зустрічі між Байденом і Путіним, заявляють NBC News чотири джерела в адміністрації (президента США)", - написав у своєму Twitter журналіст телекомпанії Джефф Беннет.читайте такожБайден розкрив несподівані подробиці розмови з Путіним

Зустріч Байдена і Путіна

  • Під час телефонної розмови 13 квітня президент США Джо Байден і глава РФ Володимир Путін домовилися провести перемовини щодо організації зустрічі у Європі з метою обговорення відносин двох держав.
  • США 15 квітня вдарили санкціями по Росії, під які потрапила діяльність 6 технологічних компаній, а також 32 фізичних і юридичних осіб.також Вашингтон вислав 10 американських дипломатів.
  • Росія впровадила відповідні санкції проти Штатів: Москва вислала американських дипломатів і заборонила топ-чиновникам США в'їзд на територію російської держави.
  • При цьому РФ внесла США до списку недружніх держав. Американським дипломатичним відомствам заборонили наймати на роботу росіян.
  • Незважаючи на чергове погіршення відносин США і Росії, сторони демонструють готовність до організації зустрічі Байдена і Путіна. Зокрема, у Кремлі заявили, що захід може пройти в червні.
  • Держсекретар США Ентоні Блінкен казав, що перемовини Байдена і Путіна можуть відбутися вже найближчими тижнями. Розглядається варіант проведення заходу у Ісландії.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти