Байден провів телефонну розмову з Путіним і зробив пропозицію

13 квітня 2021, 18:48
Президент США підняв питання про стягування російських військ до кордонів України.
Байден Путін
Байден вдруге подзвонив Путіну / Reuters

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним.

Як повідомляє Білий дім, в ході розмови президент США підняв питання про стягування російських військ до кордонів України. Зокрема, він закликав знизити військову напруженість.

Крім того, в ході розмови Байден запропонував Путіну зустрітися але не в США або Росії а на території третьої країни.

"Байден запропонував у найближчі місяці провести зустріч на вищому рівні в третій країні для обговорення всього спектру проблем, що стоять перед США і Росією", - повідомили в адміністрації президента США.

Як повідомляють в Білому домі, лідери обох країн обговорили ряд регіональних і глобальних питань, у тому числі намір продовжити діалог про скорочення наступальних озброєнь.

"Президент Байден підкреслив непохитну прихильність США суверенітету і територіальної цілісності України. Президент висловив заклопотаність з приводу раптового нарощування російської військової потужності в окупованому Криму і на кордонах України і закликав Росію знизити напруженість", - йдеться в повідомленні.

читайте такожУ Путіна розкрили плани щодо діалогу з США після заяви Байдена

Байден також дав Путіну зрозуміти, що США будуть рішуче діяти на захист своїх національних інтересів у відповідь на дії Росії, такі як кібератаки і втручання у вибори.

Варто відзначити, що це вже друга розмова Байдена і Путіна. Перша відбулася в січні 2021 року.

читайте такожУ Путіна виключили можливість війни з Україною

Розмова Зеленського і Байдена - про що раніше повідомляв Главред:

  • Розмова лідерів України та США відбулася 2 квітня. Політики обговорили нарощування російських військ на Донбасі і зусилля українського президента в боротьбі з корупцією.
  • За підсумками розмови глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Байден запевнив Зеленського у підтримці українських реформ.
  • У Білому домі після розмови із Зеленським зазначили, що Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед російською агресією.
  • Президент США акцентував увагу на прихильності адміністрації щодо підтримки плану Зеленського для боротьби з корупцією та реалізацією реформ демократії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти