Терорист Гіркін оголосив про плани балотуватися на пост президента Росії

19 листопада 2023, 09:14
132
Бойовик Ігор Стрєлков-Гіркін, який перебуває у СІЗО, збирається взяти участь у виборах президента РФ, на яких постійно "перемагає" Володимир Путін.
Стрєлков, самовисування
Стрєлков закликав соратників організувати його передвиборчу кампанію / Колаж: Главред, фото: скріншот соцмережі

Терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) оголосив про свій намір балотуватися в якості кандидата на пост президента країни-агресора Росії на виборах 2024 року. Він закликав своїх прихильників забезпечити реалізацію його передвиборчої кампанії.

Як повідомляє Telegram-канал Sota, співголова "Російського руху за Стрєлкова" Олег Нельзін під час пресконференції зачитав листа Гіркіна зі слідчого ізолятора, в якому той оголосив про намір піти самовисуванцем в якості кандидата в президенти РФ на вибори 2024 року.

Також бойовик закликав своїх соратників забезпечити заходи, спрямовані на реалізацію його передвиборчої кампанії.

відео дня

"У своєму листі "колишній міністр оборони "ДНР" дав соратникам вказівку розгорнути штаб зі збору підписів і закликав різні громадські та політичні організації підтримати їх у цій справі", - підкреслюється в повідомленні.

Раньше у Путіна вибухнули фантазіями про "нового" президента Росії. Зокрема, кремлівський спікер Дмитро Пєсков сказав, що Володимир Путін поки що не оголосив про висунення своєї кандидатури на так звані вибори президента-2024, проте висловив упевненість у майбутній "перемозі Путіна".

Арешт Гіркіна-Стрєлкова

21 липня російського бойовика Ігоря Стрєлкова-Гіркіна затримали у Москві. Колишнього ватажка терористів "ДНР" звинуватили в екстремізмі, в його квартирі силовики провели обшуки. Донос на Гіркіна написав "вагнерівець" Дмитро Петровський.

Міщанський суд Москви заарештував Гіркіна на 2 місяці. Терориста відправили у СІЗО до 18 вересня. Стрєлкову загрожує до 5 років позбавлення волі в рамках статті 280 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Журналісти акцентували увагу на тому, що Гіркіна затримали і заарештували після того, як він піддав різкій критиці Путіна і образив його.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти