"Талібан" довів: афганський підліток три дні їхав під причепом вантажівки

18 вересня 2021, 19:52оновлено 18 вересня 2021, 22:04
16-річного хлопця помітили прикордонники. Він намагався потрапити до Франції.
'Талібан' довів: афганський підліток три дні їхав під причепом вантажівки
Хлопець намагався потрапити до Франції / скріншот

На пункті пропуску "Порубне" на кордоні з Румунією, прикордонники Чернівецького загону були шоковані побаченим. Вони знайшли в запасному колесі під причепом вантажівки юного хлопця з Афганістану.

За даними Державної прикордонної служби України, іноземця виявили зовсім випадково під час огляду автомобіля "Вольво". Машина прибула транзитом з Туреччини до Латвії.

"З'ясувалося, що нелегальний мігрант є громадянином Афганістану і йому всього 16 років. Таким чином він їхав вже третю добу, щоб будь-що дістатися до країн ЄС, спочатку до Франції. Водій автомобіля, громадянин України, не знав, що з ним їде непроханий пасажир", - зазначено в повідомленні.

відео дня

Прикордонники нагодували підлітка, і дали йому час отямитися від моторошного переїзду. А тим часом фахівці встановлюють всі обставини події.

Як таліби захопили Афганістан

  • 15 серпня Талібан захопив столицю країни Кабул і президентський палац.
  • Потім міністр внутрішніх справ Афганістану Абдул Сатар Мірзаквал у відеозверненні заявив, що столицю передадуть талібам мирно.
  • 15 серпня президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку і вилетів до Таджикистану.

Додамо, Україна евакуювала з Афганістану близько 800 громадян з шести країн – України, Афганістану, Білорусі, Нідерландів, Хорватії та Таджикистану.

Також раніше в Кабулі прогримів біля воріт міжнародного аеропорту імені Хаміда Карзая, де якраз збиралися іноземці. Офіційно відповідальність за вибух вже взяли на себе бойовики ісламської держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти