"Так можна втратити всю країну": в уряді РФ намагаються достукатися до Путіна - Соскін

21 листопада 2022, 06:36оновлено 21 листопада 2022, 10:06
У Росії наростає невдоволення через вторгнення в Україну. Наближені до Володимира Путіна забили тривогу.
Володимир Путін, Олег Соскін
В уряді РФ намагаються достукатися до Путіна-Соскін / Reuters, Главред

В Росії вже почали говорити Володимиру Путіну, що через вторгнення в Україну є шанс втратити країну.

Директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог Олег Соскін в інтерв'ю Главреду зазначив, що і Мішустін, і Білоусов (перший його заступник), і Набіулліна – досить прагматичні люди.

"З вересня Росія щомісяця витрачає по одному трильйону рублів з Фонду національного добробуту РФ, а там не так вже цих трильйонів багато. Де взяти гроші, щоб воювати далі? Російський уряд не є "яструбиним", там більш прагматичні люди. Вони пояснюють Путіну, що так можна втратити всю країну", - зазначив Соскін.

За словами експерта, проводити мобілізацію далі Росія вже не може.

"Напряг вийшов і навіть з першою хвилею, вони ледве набрали 318 тисяч осіб, багатьох з яких вже перебили, зробивши їх "двохсотими" і "трьохсотими". Росії зараз важко навіть вийти на 120 тисяч осіб, яких набирають в результаті обов'язкового призову. Тому деякі російські депутати - "яструби" почали виступати за те, щоб служба в армії тривала два роки", - пояснив політолог.

Соскін підкреслив, що офіційно 80% всіх російських сухопутних сил сьогодні воює з Україною. Тобто фактично Путіну вже ніким охороняти інші рубежі РФ-кордон з Китаєм, Монголією, північні кордони.

"Крім того, в цій війні Росія втратила вже понад 50% танків та іншої техніки, причому це була найкраща техніка. Тому вже Білорусь змушена постачати Росії танки, БТРи, БМП і т.д. у Росії зараз дуже погана в цьому плані ситуація. При цьому є "Яструбине" крило – люди, які ні за що не відповідають, але дуже багато базікають. Особливо цей Ізборський клуб Проханова і Дугіна. Дугін вже погрожував Путіну тим, що його заб'ють камінням, як древніх царів. Піною та іншими випорожненнями виходить Шапіро-Соловйов. Це шалене крило. Однак його Путін може просто зачистити, як вчинили зі Стремоусовим. Просто щоб врівноважити процес", - вважає Соскін.

Політолог зазначив, що Путін розуміє ризики цих розмов, у нього є інстинкт самозбереження.

"Плюс навколо нього - мультимільярдери, яким є що втрачати. А цим "яструбам" - горлопанам втрачати нічого, це все паупери, небагаті люди. Так що російські "яструби" – це просто кликуші, люди, які не володіють фінансово-економічною вагою. А ось члени Уряду РФ і оточення Путіна вагою володіють і розуміють наслідки – вони і їх сім'ї втратять все", - підсумував експерт.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Володимир Путін серйозно хворий на рак, а в Росії вже відбувається переворот з метою повалення Путіна.

Нагадаємо, раніше кандидат психологічних наук Олена Рихальська заявила про те, що у президента Росії Володимира Путіна спостерігаються симптоми шизофренії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти