США атакували об’єкти в Іраку та Сирії: Байден розкрив деталі

3 лютого 2024, 12:23оновлено 3 лютого, 13:05
Минулої неділі троє американських солдатів були вбиті в Йорданії безпілотником.
США атакували об’єкти в Іраку та Сирії: Байден розкрив деталі
США атакували Ірак та Сирію / колаж: Главред, фото: Білий дім, pexels

Президент США Джо Байден повідомив, що минулої неділі троє американських солдатів були вбиті в Йорданії безпілотником, запущеним групами бойовиків за підтримки Корпусу вартових ісламської революції (КВІР).

"Раніше сьогодні я був присутній на гідному поверненні цих відважних американців на авіабазі Дувр, і я розмовляв з кожною з їхніх родин. Сьогодні вдень за моєю вказівкою збройні сили США завдали ударів по об’єктах в Іраку та Сирії, які КВІР та пов’язані з ним ополченці використовують для нападу на сили США. Наша відповідь почалася сьогодні. Це триватиме у часи та місцях, які ми виберемо", - зазначив Байден на сайті Білого дому.

відео дня

Нагадаємо, що США розмістять ядерну зброю у свого найпотужнішого союзника. Сполучені Штати забрали ядерні боєголовки з Британії 15 років тому, проте у зв'язку з повномасштабним нападом Росії на Україну змінюють своє рішення.

Джо Байден готується прийняти непопулярне рішення щодо громадянської війни в США. За словами аналітика, ситуація в США може значно погііршитись і перерости до радикальних дій з боку представників та прихильників республіканської партії.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти