"Терміново потрібні сталінські репресії": російські еліти налякані через заяву Пригожина - Bloomberg

9 листопада 2022, 11:42оновлено 9 листопада 2022, 12:50
Російські еліти вважають, що без військового перевороту в Росії буде постійно погіршуватися ситуація.
'Терміново потрібні сталінські репресії': російські еліти налякані через заяву Пригожина - Bloomberg
Пригожин заявив, що в Росії потрібно терміново застосувати сталінські репресії / Фото Reuters, росСМИ

Власник російської ПВК "Вагнера" Євеній Пригожин закликав владу РФ повернутися до "сталінських репресій". Ця заява змусила панікувати представників російської еліти. Тепер вони побоюються чисток і арештів. Про це повідомляє Bloomberg.

"Повинні бути включені важелі і механізми тотального "знищення" цих людей як бізнесменів. По відношенню до них терміново потрібні сталінські репресії", - сказав Пригожин.

Всередині РФ зростає занепокоєння. Багаті громадяни Росії побоюються за безпеку своїх сімей, адже вони не виявляють достатнього ентузіазму та підтримки війни проти України. Також це пов'язано з тим, що Пригожин приховано нападає на військове керівництво РФ, а Кремль, своєю чергою, не проявляє бажання захищати своїх.

"Тепер, коли кремлівські чиновники називають вторгнення в Україну "народною війною", прислухаючись до риторики Йосипа Сталіна часів Другої світової війни, деякі інсайдери навіть кажуть, що побоюються чисток і довільних арештів, як під час правління радянського диктатора", - йдеться в повідомленні.

Зараз ситуація в Росії нагадує військову диктатуру і вона буде тільки погіршуватися, якщо в країні не відбудеться військовий переворот. Багато хто вважає, що повномасштабне вторгнення в Україну було катастрофічною помилкою і ця помилка прирікає Росію на ізоляцію і слабкість.

Як повідомляв Главред, у вересні російський олігарх Євген Пригожин, якого називають "кухарем Путіна", визнав, що він причетний до ПВК "Вагнера". До того ж він зізнався, що найманці вбивали українців на Донбасі.

У жовтні Пригожин заявив, що окупаційна армія РФ не справляється в Україні, тому на війну вербують російських в'язнів. 25 жовтня головне військове розвідувальне управління України вперше повідомило про те, що найманці "Вагнера" хворі на ВІЛ і гепатит з, а російські лікарі відмовляються надавати допомогу інфікованим військовослужбовцям, які отримали бойові поранення.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти