Сотня танків Leopard для України: Швейцарія приголомшила рішенням

28 червня 2023, 15:00
Швейцарія заборонила продавати Україні 96 танків Leopard, посилаючись на свою нейтральність.
Швейцарія leopard
Швейцарія заборонила продавати Україні свої Leopard 1 / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія, undp.org

Федеральна рада Швейцарії відхилила запит компанії Ruag AG щодо експорту 96 танків Leopard 1 A5, призначених для України, "оскільки це не відповідає чинному законодавству".

Як повідомляється на офіційному сайті швейцарського уряду, вони "віддають пріоритет зобов'язанням Швейцарії як нейтральної країни і надійності застосування нею верховенства права".

відео дня

Відзначається, що 27 квітня Ruag AG подала експортний запит на перепродаж 96 старих і непрацюючих танків Leopard 1 A5. Танки в даний час знаходяться на зберіганні в Італії і потребують ремонту в Німеччині перед реекспортом в Україну.

Федеральна рада дійшла висновку, що продаж 96 танків неможливий відповідно до чинного законодавства. Зокрема, такий продаж суперечив би Закону про військову техніку і призвів би до відходу від політики нейтралітету Швейцарії.

Танки Leopard для України

На початку червня повідомлялося, що Нідерланди планують придбати для України ще кілька десятків танків Leopard 1. Також розглядається можливість поставки і декількох зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Іспанія відправить Україні 20 бронемашин і 4 танки Leopard 2а4, а також надасть військовий госпіталь. Про це 15 червня заявила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес на засіданні Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн.

За словами Роблес, 19 червня до Польщі прибудуть 20 гусеничних броньованих машин. Також Іспанія передасть 4 танки Leopard 2а4, які перебували на ремонті. З Польщі техніка відправиться в Україну, передає прес-служба Міноборони Іспанії.

Більше про зброю для України:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти