ЗМІ дізналися про плани лідера "республіканців" на голосування щодо імпічменту Трампа

13 лютого 2021, 18:10
Позиція Мітча Макконнела може вплинути на підсумкове голосування інших сенаторів від Республіканської партії.
Трамп
Голосування щодо імпічменту Трампу має відбутися 13 лютого / Reuters

Лідер республіканської партії у Сенаті США Мітч Макконнел проголосує за виправдання 45-го американського президента Дональда Трампа під час голосування за його імпічмент. Позиція Макконнела може позначитись на діях інших "республіканців", повідомляє Politico.

За інформацією видання, в суботу Макконнел за допомогою електронної пошти повідомив своїх однопартійців про те, що він не має наміру підтримувати імпічмент Дональду Трампу.

Як вважають американські журналісти, швидше за все, позиція лідера "республіканців" позначиться на голосуванні його однопартійців. Найбільш вірогідним сценарієм є поділ голосів у пропорції 50 на 50, в результаті чого оголосити імпічмент Трампу не вдасться. Для початку судового процесу над колишнім главою держави потрібно зібрати мінімум 67 голосів - 2/3 від складу верхньої палати американського парламенту.

Підсумкове голосування щодо імпічменту Дональду Трампу, президентська каденція якого завершилася ще 20 січня, має пройти 13 лютого. Голосування можуть перенести за умови, якщо сторона обвинувачення висловить наміри заслухати неназваних раніше свідків.читайте такожЗахист Трампа різко відреагував на імпічмент

Імпічмент Дональду Трампу

  • Палата представників Конгресу США 13 січня оголосила імпічмент президенту Дональду Трампу. Ініційовану "демократами" резолюцію, в якій Трампа звинуватили в підбурюванні до народного повстання, підтримали 232 представника нижньої палати парламенту.
  • Далі процес повинен був продовжитися у Сенаті, проте Республіканська партія заблокувала процедуру, в результаті чого "демократам" не вдалося оголосити імпічмент Трампу до 20 січня – він залишив президентський пост в день інавгурації Байдена.
  • Наприкінці січня ц Сенаті розглядали питання конституційності імпічменту Дональду Трампу. За підсумком 55 сенаторів визнали процес відповідним Конституції, проте 45 законодавців висловилися проти. Суд над Трампом підтримали 5 "республіканців". Як підрахували американські ЗМІ, це голосування показало, що для імпічменту Трампу не вистачить 12 голосів.
  • Сенат США 10 лютого погодився розглянути імпічмент Трампу. Процес визнали конституційним 56 сенаторів (серед них – шість "респбуліканців", - ред.), 44 законодавці виступили проти.
  • У американській пресі пишуть, що Трампу вдається відновити лідерство серед "республіканців", а незабаром він повернеться у публічну політику. При цьому Трампу приписують наміри помститися тим, хто підтримав його імпічмент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти