Візит Зеленського до Москви і "слабкість" України: експерт назвав сценарій Путіна на перемовини

25 вересня 2021, 05:28
Путін не зацікавлений у перемовинах із Зеленським з точки зору іміджу глави РФ у своїй державі, вважає Дмитро Орєшкін.
Зеленський
Кремлю вигідно, щоб Зеленський приїхав на зустріч з Путіним до Москви - політолог / Reuters

Російський глава держави Володимир Путін не зацікавлений в тому, щоб зустріч з президентом України Володимиром Зеленським все ж таки відбулася. У Кремлі вважають, що така ситуація нібито буде проявом "слабкості Путіна". При цьому російській владі вигідно, щоб Зеленський приїхав з візитом до Москви – це буде подано як "слабкість України". За підсумком ситуація більш вигідна для Путіна, оскільки у Росії, на відміну від України, встановлена монополія на ЗМІ. Про це заявив російський політолог Дмитро Орєшкін.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що у Москві з точки зору іміджу Путіна не бачать сенсу в зустрічі глави РФ з українським президентом Зеленським, оскільки такий крок може бути сприйнято у якості "слабкості" господаря Кремля. Візит Зеленського до Москви, навпаки, був би вигідний російській владі, тому що тоді можна було б звинуватити в "слабкості" вже Київ, який, мовляв, пішов на умови Кремля.читайте такожПутін буде готовий до зустрічі з Зеленським: у Кремлі оголосили про очікування перемовин

"Путіну іміджево це не потрібно. Йому взагалі наразі важливо, щоб українська тематика остигала в очах громадської думки. Я думаю, що швидше його іміджмейкери думають, що це буде знак слабкості Путіна. Наразі домінує все більш примітивна і дикувата модель інтерпретації міжнародних відносин, що якщо, скажімо, Башар Асад приїжджає до Росії, значить, йому щось потрібно, у нього слабка позиція і він шукає допомоги. Якщо приїжджає Зеленський, це буде подано так, що Україна погодилася на порядок денний Кремля, і це буде подано як віртуальна перемога Путіна. Мені здається, що Путін із задоволенням би отримав такий візит, якщо Зеленський буде їхати до Москви і це буде подано як слабкість України", - пояснив ситуацію Орєшкін.

відео дня

За його словами, обстановка більш вигідна для Путіна, тому що будь-який його крок в інформаційному полі буде показано як перемогу через ситуацію зі ЗМІ. У той час, коли Зеленського піддають критиці за будь-яку його дію.

"У Путіна така ситуація, що він спочатку знаходиться у виграшному варіанті. Що б він не робив, це буде подано як його перемога. Коли немає вільних ЗМІ і немає можливості достукатися до виборця, ми йдемо від перемоги до перемоги, тому що вони "намальовані" в телевізорі. У Зеленського європейська проблема - його критикують за будь-який крок", - підкреслив Дмитро Орєшкін.

Зустріч Зеленського і Путіна

Президент України Володимир Зеленський у травні заявляв, що Київ веде перемовини з Москвою щодо можливості проведення зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.

Прессекретар глави РФ Дмитро Пєсков, у свою чергу, сказав, що Кремль не веде конкретних перемовин з Банковою щодо зустрічі Путіна і Зеленського.читайте такожПовернення Криму з Донбасом і шлях Азербайджану: політик пояснив провал зустрічі Зеленського і Путіна

У Офісі президента у відповідь спростували слова Пєскова про зустріч Зеленського і Путіна і підкреслили, що таку заяву можна трактувати як "банальний психологічний прийом" Кремля.

Путін звинувачував Зеленського у тому, що український гарант, мовляв, "здав Україну під зовнішнє управління Заходу". Тому він нібито не бачить сенсу проводить зустріч на вищому рівні.

Зеленський заявив, що він готовий до перемовин з Путіним у тому випадку, якщо Росія дійсно налаштована на конструктивний діалог з Україною і має намір вирішити конфлікт двох держав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти