Скільки літаків Mirage 2000-5 Франція може дати Україні: ЗМІ дізналися цифри

9 червня 2024, 20:36
416
Загалом на балансі Військово-повітряних сил Франції 26 літаків Mirage, і лише частину з них Париж може передати Україні, пишуть французькі журналісти.

Міраж 2000-5, прапор України
Україна може отримати шість Mirage 2000-5 - La Tribune / Колаж: Главред, фото: ВПС Франції, Офіс президента

Франція може передати Україні лише 6 літаків Mirage 2000-5. І такої кількості винищувачів буде замало, щоб допомогти українцям у відбитті російської військової агресії.

Журналісти La Tribune пишуть, що на балансі ВПС Франції 26 "Міражів", і щоб зберегти ескадрон (20 винищувачів) Париж може віддати Києву лише 6 літаків. Цього замало, щоб допомогти українцям.

відео дня

Видання також акцентувало увагу на тому, що Mirage 2000-5 потрапили на озброєння французьких повітряних сил у квітні 1998 року. Франція використовує такі літаки для виконання місій протиповітряної оборони та повітряного контролю.

Скільки літаків Mirage 2000-5 Франція може дати Україні: ЗМІ дізналися цифри
Коротко про винищувачі Mirage / Інфографіка: Главред

Винищувачі Mirage 2000 - що про них відомо

Mirage 2000 - французький багатоцільовий винищувач, який в 1970-х роках розробила фірма Dassault Aviation.

Основний бойовий літак Військово-Повітряних сил Франції в кінці XX - на початку XXI століття. Прийнятий на озброєння армій декількох країн Азії, Європи та Латинської Америки.

Ударний Mirage-2000D є носієм крилатих ракет SCALP-EG та іншого керованого авіаційного озброєння.

Франція передасть Україні літаки Mirage - що про це відомо:

Президент Франції Еммануель Макрон раніше сказав, що Париж передасть Україні винищувачі Mirage 2000-5. Крім того, французи збираються підготувати бригаду українських військових чисельністю 4500 осіб.

Повітряні сили України насамперед розраховують на F-16, а не винищувачі Mirage 2000, сказав представник ЗС Ілля Євлаш. За його словами, Mirage 2000 - хороший літак, який здатний виконувати поставлені завдання.

Навчання українців управлінню Mirage 2000 почнеться вже найближчим часом, сказав Еммануель Макрон. Також він відмовився назвати кількість літаків, які Україні поставить Франція.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти