Угода Байдена та Путіна і ризик капітуляції Заходу перед РФ: експерт закликав Україну до дій

18 грудня 2021, 05:28
У США відбувається бунт через політику адміністрації Байдена щодо Росії, сказав Андрій Піонтковський.
США Росія
Україна повинна впливати на ситуацію, пов'язану з можливою угодою Байдена і Путіна – політолог / Reuters

Україна повинна звернути увагу і впливати на ситуацію, пов'язану з бунтом американських політичних еліт і більшості в Конгресі проти політики помічника президента США щодо національної безпеки Джейка Саллівана відносно Росії, щоб уникнути підписання угоди між Кремлем і Білим домом. Фактично це може стати капітуляцією Заходу перед Росією. Наразі Київ вдало справляється з цим викликом, бере участь у дискусії і мобілізує своїх прихильників. Про це заявив російський політолог Андрій Піонтковський.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів він про те, що у США наразі відбувається переполох. Американський істеблішмент, а також більшість в Сенаті і Палаті представників, виступають проти політики щодо Росії, яку проводить помічник Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван. Київ повинен впливати на цю ситуацію.

читайте такожУкраїна поза НАТО і блокада розширення Альянсу: у Байдена відповіли на "велику угоду" Росії та США"Набагато важливіше впливати на те, що наразі відбувається у Вашингтоні — це такий бунт американського істеблішменту, більшості Сенату і Конгресу проти зрадницької політики Селлівана, помічника Байдена з національної безпеки", - зазначив експерт.

За його словами, Салліван дзвонив до Кремля, після чого у Москві висловили готовність при будь-яку можливість підписати документ про гарантії Росії. Така угода може стати капітуляцією західного світу перед російською державою.

"Салліван дзвонив до Кремля з приводу російського ультиматуму, і вже через півгодини Ушаков, який найбільш яструбині заяви проти України та Заходу робить і загрожує військовою відповіддю на незгоду з російськими ультиматумами, готовий вилетіти до будь-якої точки земної кулі для підписання документа про гарантії Росії, тобто фактично про капітуляцію Заходу", - відзначив він.

Також експерт додав, що це питання є важливим для дипломатії України, яка успішно справляється з таким викликом і вже мобілізує своїх прихильників.

"Ось це дуже важливий напрямок для української дипломатії. Вона вдало з ним справляється, міністр закордонних справ бере активну участь у дискусії у Вашингтоні і мобілізує прихильників України", - підкреслив Андрій Піонтковський.

Дивіться відео ТСН - чим завершилися перемовини Байдена і Путіна

Перемовини Байдена і Путіна

Діалог господаря Білого дому Джо Байдена з главою РФ Володимиром Путіним пройшов 7 грудня. Перемовини відбулися на тлі концентрації Росією військ біля кордонів України і звинувачень Москви на адресу НАТО у загрозах кордонам російської держави.

За підсумками перемовин у Білому домі заявили, що Байден попередив Путіна про застосування колективним Заходом серйозних заходів у тому випадку, якщо Росія піде на пряме військове вторгнення в Україну.

Президент США Байден підтримав територіальну цілісність і суверенітет України і закликав врегулювати складну ситуацію шляхом політичного діалогу.

Також у Вашингтоні розповіли про те, що США через ситуацію з військами РФ біля кордонів України готові до нових постачань озброєнь Києву і не гарантують Москві невступ української держави до Північноатлантичного альянсу.

Господар Кремля Володимир Путін на перемовинах з Джо Байденом звинуватив Україну в порушенні домовленостей щодо Донбасу. У Москві назвали ситуацію на сході України головною темою дискусії. Росіяни вимагають, щоб США гарантували відмову Києва від курсу на вступ до НАТО і нерозширення Альянсу на схід.

Радник глави Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Байден рішуче попередив Путіна про серйозні заходи впливу Вашингтона на Москву у разі військової операції Росії проти України. Йдеться про ті заходи, які не були реалізовані у 2014 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти