Санду закликала уряд Молдови негайно піти у відставку

6 грудня 2020, 14:43
Дії уряду і парламенту, спрямовані проти народу, змусили людей у розпал пандемії вийти на вулиці.
Майя Санду
Мая Санду закликала уряд Молдови негайно піти у відставку / Reuters

Обраний президент Молдови Мая Санду під час протесту у неділю, 6 грудня, зажадала, щоб уряд негайно пішов у відставку.

"Ми можемо зупинити знущання з народу тільки одним шляхом - провести дострокові вибори парламенту, а для цього треба одне – це відставка уряду. Уряд має негайно відправитися у відставку і запустити процедуру розпуску парламенту", - заявила Санду, повідомляє РИА Новости.

За її словами, дії уряду і парламенту, спрямовані проти народу, змусили людей у розпал пандемії вийти на вулиці. Вона пообіцяла боротися до кінця, щоб досягти змін у країні.

Зазначимо, Молдова - парламентська республіка, тому президент не може відправити у відставку прем'єра та розпустити парламент. Саме з цієї причини прихильники Санду наполягають на добровільному відході прем'єра, щоб почати процес перевиборів парламенту.

Ситуація в Молдові - про що йшлося раніше:

  • Парламент Молдови цього тижня урізав повноваження президента, вивівши з-під управління глави республіки Службу інформації та безпеки. Санду назвала ці дії спробою узурпації влади з боку чинного президента Ігоря Додона і партії соціалістів, яка підтримує його. Санду закликала людей вийти на вулиці на протести.
  • 30 листопада прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що позиція обраного президента Молдови Маї Санду з приводу Придністров'я загрожує дестабілізації у Бессарабському регіоні.
  • 30 листопада президент Молдови Мая Санду під час першої після виборів пресконференції заявила, що російських військових треба вивести з Придністров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти