Саміт США-РФ: у Путіна похвалилися стратегічним озброєнням і заговорили про стримування

23 травня 2021, 15:00
Стратегічні сили є стримуючим елементом, підкреслив Дмитро Пєсков.
Путін байден
Джо Байден і Володимир Путін / REUTERS

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував перспективи зустрічі президента США Джо Байдена з його російським колегою Володимиром Путіним.

За словами Пєскова, зустріч президентів США і РФ важлива для виведення відносин країн з сумного становища, повідомляє ТАСС.

Питання стратегічної стабільності є невід'ємною частиною переговорів між Росією і США і будуть обговорюватися на всіх рівнях, зазначив Пєсков.

"Що стосується стратстабільності, то це невід'ємна частина російсько-американських переговорів, і питання стратстабільності в будь-якому випадку повинні і будуть обговорюватися на самих різних рівнях", - сказав він.

При цьому представник Кремля підкреслив, що Росія володіє найсучаснішими в світі стратегічними силами, і саме ці озброєння дозволяють гарантувати стабільність.

"Наші найсучасніші в світі стратегічні сили - вони є, звичайно, запорукою стабільності. Бо є стримуючим елементом", - сказав Пєсков.

У свою чергу міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія підтверджує, що позитивно ставиться до ідеї проведення саміту з США.

При цьому міністр закордонних справ РФ не став коментувати інформацію про те, що саміт може пройти в Швейцарії.

"Ми всі вже сказали. Пропозиція нам зроблена. Вивчаємо його. В цілому ставимося позитивно", - сказав він.

читайте такожПереговори Байдена з Путіним: у США пояснили втрату інтересу до України

Зустріч Байдена і Путіна - про що повідомлялося раніше:

  • Президент США Джо Байден запропонував російському колезі Володимиру Путіну зустрітися під час телефонної розмови в середині квітня.
  • Точні дати не називалися. В якості місця зустрічі адміністрація Білого дому запропонувала третю країну.
  • Влада Австрії запропонувала провести зустріч у Відні. Кремль заявив, що офіційної відповіді щодо зустрічі не було, і Москва вивчає пропозицію.
  • За даними російських ЗМІ, глава Білого дому запропонував російському президенту зустрітися 15-16 червня.
  • 5 травня прес-секретар Білого дому Дженіфер Псакі заявила, що вони як і раніше не мають підтвердження і порядку денного зустрічі президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна.
  • В адміністрації американського лідера пообіцяли, що як тільки будуть визначені терміни і місце саміту, про них тут же повідомлять.
  • Як пише видання Politico, що зустріч Байдена і Путіна може статися в одній з семи країн. Це Швейцарія, Фінляндія, Австрія, Ісландія, Чехія, Словенія або навіть Азербайджан.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти