Самі себе топлять: в РФ шукають цапа-відбувайла через провал у війні і ламають режим Путіна – Грозєв

14 квітня 2022, 09:29
Політична еліта РФ розколюється швидкими темпами. Хтось з представників верхівки боїться трибуналу і відмежовується від Путіна, хтось зберігає лояльність.
Самі себе топлять: в РФ шукають цапа-відбувайла через провал у війні і ламають режим Путіна – Грозєв
В РФ шукають цапа-відбувайла через провал у війні і ламають режим Путіна – Грозєв

Російська стратегія війни проти України давно провалилася, і в Кремлі зараз швидкими темпами шукають, на кого повісити провину за провал. У результаті цього загострюється обстановка серед російської еліти і силовиків.

В РФ уже активно проявляються "симптоми" такого розколу серед еліти. По це розповів болгарський журналіст-розслідувач із групи Bellingcat Христо Грозєв в інтерв’ю BBC.

"Ми можемо лише аналізувати, бо бачимо не кухню, а симптоми. Останній симптом – це взаємні звинувачення з боку Кадирова (глави Чечні Рамзана Кадирова, – ред.) до Пєскова (прессекретаря російського президента Дмитра Пєвскова, – ред.) і навпаки. Це симптом тієї напруги і стресу, які існують всередині еліти та силовиків", – каже Грозєв.

Поділ всередині російської еліти – неминучий, каже журналіст. Вищі чини РФ шукають крайнього. У такій ситуації зараз усі в російській еліті звинувачують одне одного.

Еліта в РФ поділилася на тих, хто відмежовується від Путіна через страх потрапити потім разом з ним під трибунал, і на тих, хто досі намагається довести лояльність до російського диктатора, щоб комфортно пожити хоча б найближчі місяці.

"Тому зараз, як і завжди у таких ситуаціях, буде розбрат усередині еліти й силовиків. Частина з них намагатимуться гарантувати собі місце поза в'язницями і трибуналами після краху системи, а інші просто спробують продовжити собі комфортне життя на найближчі місяці", – зазначив Грозєв.

Нагадаємо, раніше Грозєв спрогнозував, що РФ може продовжувати війну в Україні до кінця року. Повернення російських військ до Києва, найімовірніше, взагалі не буде частиною кремлівської військової стратегії.

Грозєв зазначає, що Росія зосередить свої сили у східних і південних регіонах країни. При цьому хід війни Росії проти України залежатиме від внутрішньополітичного чинника в країні-агресорі, а результат визначиться в найближчі дні й тижні.

При цьому на хід війни можуть вплинути чутки про те, що президент країни-агресора Володимир Путін смертельно хворий, каже журналіст-розслідувач. Так, це буде впливати на готовність військових РФ виконувати його найстрашніші накази, зокрема про застосування хімічної або ядерної зброї у війні Росії проти України.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти