Росія вирішила дістати рідкісний літак М-55: у розвідці Британії пояснили ситуацію

19 листопада 2023, 13:43
Російські окупанти зіткнулися з проблемами у розвідці над Україною, у них обмежені можливості, вважають у розвідці Міноборони Великобританії.
Літак М-55, Росія
Літак М-55 буде використовуватися для війни проти України - розвідка Британії / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія, УНІАН

Країна-окупант Росія вирішила розконсервувати висотний літак М-55 Геофізика. Вони можуть використовувати літак для розвідки. Рідкісний літак дістали через проблеми із виявленням цілей. Про це заявили в розвідці Міністерства оборони Великобританії.

У зведенні розвідки Британії йдеться про те, що Москва вирішила повернутися до використання рідкісного літака М-55 для посилення своїх можливостей у сфері розвідки.

"Існує реалістична можливість того, що М-55 повернеться на передову службу, щоб посилити обмежені можливості Росії розвідки над Україною. Робота на великій висоті дозволяє датчикам працювати на значній відстані", - зазначено в повідомленні.

відео дня

Також у британській розвідці підкреслили, що М-55 виконуватиме роботи у повітряному просторі РФ – у локаціях, які росіяни вважають безпечними.

Що відомо про плани Росії щодо застосування літака М-55

Раніше в Defence Express повідомили, що російські окупанти розконсервували і застосували у повітряному просторі рідкісний висотний літак М-55 Геофізика. Його помітили у Московській області.

Вказувалося, що під крилом М-55 спеціальний контейнер, який, швидше за все, містив апаратуру радіотехнічної розвідки. До цього такий контейнер фіксували під Су-34.

Відомо, що літак М-55 створювався ще за часів СРСР як висотний розвідник, призначений для нанесення ракетних ударів. У росіян має бути 5 таких літаків, вони були законсервовані для того, щоб проводити наукові місії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти