Розбірки режиму кримінальників: експерт назвав мету жорстких наїздів Пригожина на Кремль

14 травня 2023, 15:53
Євген Пригожин вибрав для себе в РФ позицію турбопатріота, вважає Олександр Кочетков.
Кочетков, Пригожин
Олександр Кочетков оцінив позицію Євгена Пригожина / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube

Ватажок бандформувань ПВК Вагнера Євген Пригожин є представником одного з угруповань всередині напівкримінального режиму в РФ, заявив політичний аналітик Олександр Кочетков.

Як підкреслив він в інтерв'ю Главреду, ці угруповання з'ясовують між собою стосунки кримінальними методами.

"Тобто це не політичні еліти, які розбираються за допомогою публічної політики – там її немає. Там розбираються методами спецслужб, і "Новачок" у них значно ефективніше будь-яких голосувань", - говорить експерт.

Разом з тим він звернув увагу на те, що Пригожин вибрав для себе в РФ позицію турбопатріота.

"Тобто він за російську перемогу, панування Росії над світом, галактикою і Всесвітом. Це ж Його слова: "Наш бізнес – смерть, і бізнес йде добре". Тобто таку позицію, яка абсолютно зневажає будь-які людські цінності Пригожин вибрав собі в якості іміджу. І те, що він говорить, цей турбопатріотизм, включає готовність говорити неприємні речі. Мовляв, не можна ховати від населення те, що насправді відбувається", — пояснив політолог.

При цьому він пояснив останні демарші ватажка ПВК Вагнера зі звинуваченнями на адресу міноборони РФ у нестачі боєприпасів.

"Так, він розповідає про реальну ситуацію з дефіцитом на фронті, недолугим командуванням. Це дійсно так і є, але головне питання – чому ви полізли в Україну? З якого дива ви вважали, що можете захопити Україну за два тижні? Якщо є люди, які про це знають, то у них будуть серйозні проблеми", — додав Кочетков.

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков – аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" і заступник керівника пресслужби президента України.

Раніше ватажок бойовиків "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що ЗСУ нібито "тримають під контролем" водосховище, трасу Часів Яр – Бахмут і зайняли тактичні висоти. Якщо українські війська зайдуть у село Берхівка, розпочнеться оточення окупантів РФ у Бахмуті.

Політичний аналітик Олександр Кочетков висловив думку, що власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин хоче вивести бойовиків своєї ПВК з Бахмута до початку українського контрнаступу. Публічно заявляючи про купу проблем окупантів на фронті він фактично готує грунт для відходу вагнерівців. Але при спробі Пригожина вивести вагнерівців з Бахмута може розгорітися збройна сутичка бойовиків його ПВК з Росгвардією.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти