Путін остаточно затвердив анексію українських територій

5 жовтня 2022, 09:53оновлено 5 жовтня 2022, 10:23
Диктатор РФ підписав закони про так зване "входження до складу Росії" окупованих частин чотирьох українських областей.
Путін остаточно затвердив анексію українських територій
Путін остаточно затвердив анексію українських територій/ Фото Reuters

Російський диктатор Володимир Путін остаточно затвердив анексію територій України. У середу, 5 жовтня, він підписав закони про так зване "входження" до складу Росії чотирьох регіонів України – окупованих частин Донецької, Луганської, Херсонської і Запорізької областей. Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

Напередодні, 4 жовтня, підписання цих законів анонсував прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. При цьому він зазначав, що не планується ніяких виступів Путіна з цього приводу.

Кремлівський диктатор також призначив гауляйтерів на окупованих територіях:

  • Дениса Пушиліна – так званим виконуючим обов’язки глави псевдореспубліки "ДНР" до вступу на посаду особи, обраної "главою республіки",
  • Леоніда Пасічника – т.в.о "глави" так званої "ЛНР",
  • Євгенія Балицького – т.в.о "губернатора" Запорізької області,
  • Володимира Сальдо – т.в.о "губернатора" Херсонської області.

Анексія Росією українських територій

30 вересня після проведення фейкових псевдореферендумів президент РФ оголосив анексію окупованих районів Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. На нібито "церемонії" були присутні маріонетки Кремля, яких Москва оголосила окупаційною "владою".

Державна дума РФ на позачерговому засіданні у вівторок, 3 жовтня, схвалила незаконну анексію захоплених окупантами територій чотирьох областей, а 4 жовтня анексію ратифікувала Рада Федерації.

Президент Володимир Зеленський визнав нікчемними так звані "укази" глава країни-агресора Росії Володимира Путіна про визнання нібито "незалежності" окупованих Криму, Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Суверенітет української держави повністю поширюється на ці території. Зеленський підписав указ, у якому наголошується, що "укази" Путіна щодо своїх анексованих територій Київ жодним чином не визнає.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти