Застосування сили до активістів у Білорусі: у Європарламенті мають намір покарати Лукашенка

14 серпня 2020, 03:49
Білоруський народ має право на мирний протест, запевнили в Європейському парламенті.
Олександр Лукашенко
У Європі обіцяють Лукашенку проблеми через ситуацію у Білорусі / Reuters

Президент Білорусі Олександр Лукашенко має зупинити насильницькі дії білоруських силовиків по відношенню до народу, який має право на висловлення своєї точки зору за допомогою протестів. В іншому випадку щодо глави держави буде вжито заходів відповідно до міжнародних нормативно-правових актів.

Про це заявив глава Європарламенту Давид Сассолі на своїй сторінці у мікроблозі Twitter.

За його словами, глава Республіки Білорусь повинен якомога швидше припинити надмірно жорсткі дії силовиків проти народу. Також він зажадав звільнити всіх затриманих активістів.

відео дня

"Я закликаю президента Лукашенка зупинити насильство і негайно звільнити тих, хто був затриманий. Люди Білорусі мають право протестувати. Використання грубої сили владою держави повинно мати наслідки відповідно до міжнародного права", - підкреслив Сассолі. читайте також"Нехай подумають, на що ми пішли": у Білорусі звільнився керівник пулу журналістів Лукашенка

Раніше 23 європейських парламентарія закликали ЄС ввести санкції проти політиків і чиновників режиму Лукашенка через фальсифікації виборів і репресії щодо білоруського народу. Санкції можуть передбачати заморожування активів і заборону на в'їзд на територію країн Євросоюзу.

Нагадаємо, європейські журналісти поділилися інформацією, згідно з якою санкції проти влади Білорусі можуть бути введені вже до кінця серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти