Просування ЗСУ в районі Роботиного наближає до другої лінії "оборони" РФ - ISW

23 серпня 2023, 09:37
Друга "оборонна" лінія окупантів агресора Росії в Запорізькій області може бути відносно слабкішою за першу, вважають в Інституті вивчення війни.
ЗСУ, війська РФ
ЗСУ йдуть до другої лінії "оборони" військ РФ у Запорізькій області - ISW / Колаж: Главред, фото: 59 ОМПБр, DeepState

Просування сил оборони України в районі Роботиного на Мелітопольському напрямку в Запорізькій області наближає війська до початку операцій, спрямованих на руйнування другої лінії "оборони" окупантів Росії. Вона може бути відносно слабкішою за першу. Про це заявили в американському Інституті вивчення війни.

У зведенні ISW йдеться про те, що наступальні операції ЗСУ в районі Роботиного, ймовірно, наближають українську армію до другої, можливо, слабшої лінії "оборони" російських окупантів на Мелітопольському напрямку.

Зокрема, аналітики не спостерігали жодного нового російського угруповання в Запорізькій області на цій локації за поточний місяць. Вони могли з'явитися тільки після того, як почали "оборону" захоплених позицій. Деякі елементи могли зайняти позиції на вторинних лініях.

відео дня

"Відсутність російських з'єднань і частин на другорядних рубежах оборони в Західній Запорізькій області може свідчити про те, що елементи частин і з'єднань, які вже беруть участь у бойових діях, можуть займати ці позиції. Російські тактичні повідомлення про контратаки в районі Роботиного свідчать про те, що 22-а і 45-а бригади спецназу займають позиції по першій лінії оборони і, можливо, по другій", - підкреслили в Інституті вивчення війни.

Наступ ЗСУ в районі Роботиного

В Інституті вивчення війни раніше припустили, що контрнаступ ЗСУ може прискоритися при прориві у Работиному. На думку аналітиків, прорив біля кількох пунктів у цій локації може дати армії можливість почати операції за найщільнішими мінними полями російських окупантів.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр зазначила, що ЗСУ просунулися в районі Роботиного. За її словами, військам вдалося добитися успіху в напрямку на південний схід від Роботиного і південніше Малої Токмачки. Росіяни спробували повернути позиції на схід від Роботиного, але безуспішно.

22 серпня Ганна Маляр повідомила, що ЗСУ з боями увійшли до Работиного. Зокрема бійці проводять планову роботу, спрямовану на знищення російських окупаційних військ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти