Прем'єр Британії потрапив у скандал через свій шикарний відпочинок

10 травня 2021, 18:44
Розслідування стосується 10-денного відпочинку Джонсона з його партнеркою Керрі Саймондс в період з 26 грудня 2019 по 5 січня 2020 років.
Джонсон
Проти Джонсона почали розслідування / Reuters

У Великобританії почали розслідування проти прем'єр-міністра Королівства Бориса Джонсона. Його підозрюють у порушенні кодексу депутата через відпочинок на новорічні свята на Карибських островах, пише The Guardian.

Розслідування стосується 10-денного відпочинку Джонсона з його партнеркою Керрі Саймондс в період з 26 грудня 2019 по 5 січня 2020 років в розкішній віллі вартістю 15 тисяч фунтів (більше 21 тисяч доларів). Вілла була надана прем'єру у вигляді "натурального посібника" від засновника Carphone Warehouse і одним з донорів консерваторів Девіда Росса.

Початок розслідування щодо прем'єра підтвердила Уповноважений з питань парламентських стандартів Кетрін Стоун.

відео дня

читайте такожМакрон і Джонсон терміново звернулися до Росії через отруєння Навального

Також проти Джонсона виборча комісія почала інше розслідування у зв'язку з тим, що позика на проведення ремонтних робіт у квартирі Джонсона і Саймондс на Даунінг-стріт не була належним чином задекларована.

Відносини Росії і заходу - про що раніше повідомляв Главред:

  • Глава МЗС РФ Сергій Лавров допустив можливість розриву відносин Росії і Євросоюзу у тому випадку, якщо Брюссель буде вводити серйозні санкції, спрямовані на стратегічні сектори економіки Росії.
  • Пізніше в Кремлі заявили, що ЗМІ допустили некоректне трактування заяви Лаврова. За словами прес-секретаря глави РФ Дмитра Пєскова, Росія налаштована на співпрацю з ЄС, однак якщо проти Москви введуть нові санкції, російська влада змушена буде піти на крайні заходи.
  • Адміністрація Джо Байдена вже може представити доповідь про нові санкції проти Північного потоку-2. Згідно з даними джерел агентства Bloomberg, обмеження будуть введені щодо російських компаній. Найімовірніше, німецькі юридичні особи під санкції не потраплять.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти