Розумію розчарування Зеленського, але війна не повинна вийти за межі України - генсек НАТО

18 березня 2022, 11:48
Як каже Йенс Столтенберг, в першу чергу необхідно забезпечити, щоб цей конфлікт не вийшов з-під контролю і не вийшов за межі України.
Столтенберг
Йенс Столтенберг / Reuters

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг каже, що розуміє розчарування і біль президента Володимира Зеленського та українського народу, але для Північноатлантичного альянсу вкрай важливо уникнути ескалації війни в Європі. Про це повідомляє портал Tagesschau.

Столтенберг, тим не менш, знову запевнив Україну в підтримці Альянсу і разом з тим застеріг від розширення конфлікту.

"Ми збільшили нашу військову та фінансову підтримку – Німеччина відіграє ключову роль у цих зусиллях", - сказав він.

відео дня

Також через "безпрецедентні санкції" Росія, за його словами, повинна заплатити "високу ціну" за війну проти України.

Генсек НАТО зазначив, що союзники по НАТО тренують українські війська з моменту незаконної анексії Криму Росією в 2014 році. Причому все це нібито допомогло проти вторгнення російських військ.

"Я розумію розчарування президента Зеленського і українського народу, оскільки вони є жертвами жорстокої безглуздої війни з вторгненням військ президента Путіна", - додав Столтенберг.читайте такожЧому Стара Європа боїться приймати Україну в ЄС і НАТО

Нагадаємо, раніше країни НАТО висловили єдину позицію, згідно з якою повітряних або наземних сил колективного блоку безпеки Заходу в Україні не буде. Про це заявив генеральний секретар Йенс Столтенберг.

За його словами, Північноатлантичний альянс прагне до того, щоб не відбулася ескалація війни з Росією. Блок бачить руйнування і страждання українців, але вважає, що дії організації можуть перетворити ситуацію в повноцінну війну Альянсу з Москвою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти