Польща перекине на кордон з Білоруссю 10 тисяч солдатів - польський прем'єр

10 серпня 2023, 11:44оновлено 30 серпня 2023, 14:19
Польща посилить кордон з Білоруссю загоном в 10 тисяч солдатів і офіцерів, повідомив польський прем'єр-міністр Маріуш Блащак.
Блащак, польська армія
Як каже Маріуш Блащак, на кордоні з Білоруссю солдати підвищуватимуть кваліфікацію / колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Польська армія перекине на кордон з Білоруссю великий загін - приблизно 10 тисяч солдатів і офіцерів. Про це заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, повідомляє портал Rzeczpospolita.

"Буде близько 10 тисяч солдатів ‒ 4 тисячі будуть військовослужбовцями, які безпосередньо беруть участь в операції, яка стосується підтримки прикордонної служби на кордоні. І 6 тисяч осіб в резерві", - пояснив він.

Далі він додав, що на кордоні з Білоруссю будуть "солдати, які стануть підвищувати кваліфікацію там, в гарнізонах, відтворених на сході країни".

відео дня

Провокація Білорусі з вертольотами біля кордонів Польщі

1 серпня 2 вертольоти Повітряно-космічних сил Білорусі перетнули повітряний кордон Польщі. Інцидент стався в рамках спільних навчань білоруських військових з бойовиками ПВК "Вагнера". Бойові машини летіли дуже низько, тому польським засобам стеження було складно їх виявити.

У Варшаві зробили заяву і повідомили про інцидент Північноатлантичний альянс.

7 серпня стало відомо, що Білорусь почала військові навчання біля кордонів Польщі та Литви.

У Міноборони підконтрольної агресору Росії Білорусі сказали, що заяви Польщі, мовляв, "вигадані". Як "вважають" в Мінську, Варшава нібито "шукає виправдання нарощуванню сил і засобів біля білоруського кордону".

Однак експерти наполягають, що до моменту отримання "вагнерівцями" важкої техніки перекинута до Білорусі ПВК загроз ні для України, ні для країн НАТО не несе.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти