Польща перекинула ударні вертольоти ближче до Білорусі: готова застосувати зброю

3 серпня 2023, 20:07
Польські вертольоти озброєні і готові до бою.
Польща перекинула ударні вертольоти ближче до Білорусі: готова застосувати зброю
Варшава готова реагувати на провокації Білорусі / Колаж Главред. Фото: скріншот, польські ЗМІ

Польща після інциденту з білоруськими вертольотами перекидає бойову авіацію ближче до кордону. У командуванні підкреслили, що "без вагань" готові застосувати зброю.

Як повідомляє TVP, польська армія перегрупувала ударні вертольоти 1-ї авіаційної бригади Сухопутних військ і 25-ї повітряно-кавалерійської бригади біля кордону з Білоруссю - у Підляське воєводство.

Відповідно з наказом міністра оборони Польщі вертольоти базуватимуться у двох місцях у разі виникнення "тривожних подій" на кордоні.

відео дня

Інспектор з підготовки Головного командування родів військ генерал Марек Соколовський повідомив, що вони діятимуть "у режимі негайного реагування".

"Вертольоти озброєні і готові до бою. Тут є дуже досвідчені пілоти з повними льотними правами, є пілоти, які фізично застосовували зі мною бортове озброєння і ракети в Афганістані та Іраку. Вони досвідчені. Якщо буде щось тривожне, вони без вагань застосують зброю", - запевнив генерал.

Білоруські вертольоти в Польщі

1 серпня два білоруських вертольоти перетнули державний кордон Польщі. Це сталося в районі села Біловежа Підляського воєводства, що на кордоні з Білоруссю. Вертольоти летіли на дуже низькій висоті, що ускладнювало їхнє виявлення радарними системами.

Під час засідання міністр оборони Маріуш Блащак розпорядився збільшити кількість військових на кордоні і виділити додаткові сили і засоби, зокрема бойові вертольоти. Крім того, на "килим" викликали тимчасового повіреного у справах Білорусі.

Однак експерти наполягають, що до моменту отримання "вагнерівцями" важкої техніки перекинута до Білорусі ПВК загроз ні для України, ні для країн НАТО не становить.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти