Перемога України у війні з РФ: топгенерал із США назвав головну умову

14 січня 2024, 16:59оновлено 14 січня, 17:37
Маневрена війна починається з переваги в повітрі, нагадав Філіп Брідлав
Брідлав
Філіп Брідлав назвав умову перемоги України у вйоні / Колаж: Главред, Фото: 17-та окрема танкова Криворізька бригада імені Костянтина Пестушка, УНІАН

Широко розрекламований український контрнаступ, що почався в червні 2023 року з метою повернення окупованих Росією територій, не приніс результатів, очікуваних Києвом або його союзниками, заявив колишній верховний головнокомандувач об'єднаними силами НАТО в Європі Філіп Брідлав.

Маневрена війна починається з переваги в повітрі, сказав Брідлав. "Ми не дали Україні того, що їй потрібно для встановлення переваги в повітрі", - цитує його Newsweek.

Він також зазначив, що, хоча Україні було надано деяку зброю малої дальності, американські ATACMS (Армійська тактична ракетна система) представляли собою більш старі варіанти з боєголовками касетних боєприпасів, менш боєздатними, ніж сучасні зразки.

відео дня

"Ми не даємо їм того, що їм потрібно для перемоги. Швидше, ми даємо їм достатньо, щоб вони залишалися на полі бою", - сказав американський воєначальник.

Він упевнений, що "західні лідери прислухалися до своїх страхів" і тому "нездатні усвідомити, що означає переможений Путін".

Брідлав додав, що якщо Захід вирішить дати Україні те, що їй потрібно для перемоги, Київ обов'язково виграє війну.

Хто такий Філіп Брідлав

Філіп Марк Брідлав - американський військовий діяч, генерал ВПС США, колишній командувач Європейським командуванням збройних сил США і Верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, передає Вікіпедія.

11 березня 2016 року Північноатлантична рада НАТО схвалила призначення генерала Кертіса Скапаротті на посаду Верховного головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі, а президент США Барак Обама — на посаду командувача Європейським командуванням ЗС США.

1 липня Брідлав офіційно пішов у відставку з військової служби.

Війна в Україні

Раніше генерал ЗСУ назвав небезпечний напрямок на фронті. Противник продовжує наступати на кількох напрямках, попередив Олександр Сирський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, ято РФ стягнула резерви і пішла на захоплення великого міста. Тривають щоденні штурми російських військ, розповів Олександр Сирський.

Як повідомлялося раніше, ЗСУ просуваються на Лівобережжі Херсонщини і захоплюють нові позиції. Українські сили продовжили наземні операції на східному березі Херсонської області.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти