Відмовився арештувати Путіна: президент Бразилії зробив скандальну заяву

10 вересня 2023, 09:25
Лула да Сілва сказав, що гарантує російському диктатору безпеку, якщо той приїде на саміт G20 у Ріо-де-Жанейро наступного року.
Владимир Путин, Луис Лула да Силва
Бразильський президент оскандалився новою заявою про Путіна/ колаж: Главред, фото: скрін, Facebook Lula

Президент Бразилії Луїс Лула да Сілва заявив, що російського диктатора Володимира Путіна "ні в якому разі не заарештують" у Бразилії, якщо він наступного року відвідає зустріч G20 у Ріо-де-Жанейро.

Про це він сказав в інтерв’ю в кулуарах зустрічі G20 у Делі, пише Reuters. При цьому він додав, що Путіна запросять на захід наступного року.

"Я вірю, що Путін може легко поїхати до Бразилії. Що я можу вам сказати, це те, що якщо я буду президентом Бразилії, і він приїде до Бразилії, його ні в якому разі не заарештують", – сказав Лула.

відео дня

Нагадаємо, що Міжнародний кримінальний суд у березні 2023 року видав ордер на арешт Путіна за звинуваченням у незаконній депортації сотень дітей з України під час повномасштабного вторгнення. Тепер у 121 країні, яка ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду, Путіна можуть заарештувати у разі відвідуванням ним цієї країни.

Скандальні заяви президента Бразилії

На початку квітня 2023 року президент Бразилії зганьбився заявою про війну – запропонував віддати Крим країні-агресорці Росії. На думку Луїса Інасіу Лула да Сілва, такий крок нібито необхідний для того, щоб покінчити з війною.

Крім цього, у липні поточного року президент Бразилії осоромився заявою про війну і "наїхав" на Зеленського. Він заявив про те, що світ нібито вже втомився від війни Росії в Україні, і почав наполягати на мирних зусиллях по завершенню "конфлікту".

На початку серпня президент Бразилії поскаржився, що Україна і РФ "не готові до миру". На думку бразильського лідера, ні Україна, ні РФ зараз не готові до переговорів. Крім цього, він накинувся на західні країни за те, що вони "не зупинили війну".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти