Новий удар по оточенню Путіна: у Навального звернулися до Байдена

31 січня 2021, 11:57
Під нові санкції США може потрапити російський олігарх, власник футбольного клубу Челсі Роман Абрамович.
Джо Байден
У Навального просять США впровадити санкції проти 35 осіб, які пов'язують з владою Росії / Фото Reuters

У Фонді боротьби з корупцією російського опозиційного політика Олексія Навального звернулися до президента США Джо Байдену з проханням впровадити низку нових обмежень проти оточення глави РФ Володимира Путіна. У список входять 35 високопоставлених осіб, яких пов'язують з правлячим режимом Росії. Серед них - спікер Кремля Дмитро Пєсков, олігарх Роман Абрамович, журналістка Маргарита Симоньян і мер Москви Сергій Собянін.

Як повідомляє CNN, виконавчий директор ФБК Володимир Ашурков заявив, що лист з проханням про санкції проти 35 осіб, пов'язаних з режимом Кремля, мають намір направити владі ЄС і Великобританії.

Він стверджує, що осіб зі списку можна розділити по групах: до першої відносяться близькі друзі і "гаманці" Путіна, які повинні зберігати гроші президента і його оточення. Друга група включає чиновників російського уряду, причетних до придушення протестних акцій. Третя - це силовики, які безпосередньо беруть участь у переслідуванні Олексія Навального.читайте також"Геть царя": Росію охопила хвиля протестів проти Путіна, сотні затриманих

Як підкреслює видання, у Білому домі вже отримали листи від Фонду боротьби з корупцією. У списку представлені прессекретар російського президента Дмитро Пєсков, мер Москви Сергій Собянін, а також глава пропагандистського медіахолдингу RT Маргарита Симоньян і міністр охорони здоров'я Михайло Мурашко.

Росія новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти