В Естонії пообіцяли повернути Україні Крим у підручниках

22 квітня 2020, 12:20
В естонських підручниках на карті Крим позначений зеленим кольором як частина Росії, а не жовтим кольором як українська територія.
Крим
Крим повернуть Україні в естонських підручниках / УНІАН

В Естонії назвали Крим російським і тепер намагаються виправити помилку. Понад 5 000 підручників з англійської мови з картою із зображенням анексованого Криму як частини Росії будуть відкликані з естонських шкіл і виправлені.

За інформацією, книги використовувалися у 200 школах по всій країні за останні два роки.

Помилку не помічали, поки минулого тижня Український конгрес Естонії не звернувся до видавництва Studium та Міністерства освіти і науки. Книга називається "Я люблю англійську".

На карті Крим позначений зеленим кольором як частина Росії, а не жовтим кольором як українська територія.

Голова конгресу Віра Коник заявила, що учням естонських шкіл "дають неправдиву інформацію про Україну, а територіальна цілісність української держави ігнорується".

За словами Коник, помилку знайшов член української громади в Естонії, чий син використовував підручник у класі. Потім сім'я звернулася до конгресу.

"Ми також були дуже здивовані цією ситуацією, оскільки Естонія є давнім і надійним партнером України і постійно підтверджує це, підтримуючи Україну на міжнародній арені і надаючи їй різну іншу допомогу", - зазначила Коник.

Таким чином в Естонії вирішили відкликати книги і виправити карту, пише news.err.ee.

читайте такожКрим закрився від Росії: курортників не хочуть бачити на півостровіНагадаємо, раніше повідомлялося, американське видання The New York Times осоромилася із зображенням анексованого в України півострова Крим.

За інформацією, півострів "віддали" Росії на офіційному сайті видання. Там є глобальна карта, за допомогою якої читачі можуть відслідковувати поширення пандемії китайського коронавірусу Covid-19, і ось на ній Крим належить РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти