Навальний у критичному стані: лікарі розповіли подробиці

17 квітня 2021, 23:01
Лікарі заявляють про загрозу життю російському політику - у нього може зупинитися серце через високий рівень калію в крові.
Олексій Навальний
Олексій Навальний знаходиться в критичному стані / Reuters

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який продовжує голодування у в'язниці, пеебуває в критичному стані - про це говорять його лікарі, які вимагають допуску до свого пацієнта.

Так, особистий лікар Навального Анастасія Васильєва у Twitter опублікувала результати його аналізів.

"Калій в сироватці крові - 7,1 ммол /л. Ці цифри критичні. Це означає й ниркову недостатність, і те, що в будь-яку хвилину можуть статися важкі порушення ритму серця: фібриляція шлуночків аж до зупинки серця", - пише вона.

У той же час, лікар Навального Ярослав Ашихмін в інтерв'ю Медузі заявив про ймовірність зупинки серця у його пацієнта.

"Калій катастрофічно високий. У низці випадків такий рівень калію вимагає екстреного гемодіалізу. Іони калію відіграють ключову роль у проведенні електричного імпульсу по провідній системі серця. Такий рівень калію може привести до того, що відбудеться дуже серйозна зупинка проведення електричного імпульсу; вона називається блокадою. Може статися блокада, яка призведе до того, що серце зупиниться, а може статися важка аритмія. Пацієнт з таким рівнем калію має спостерігатися в реанімації ... такий високий рівень калію ставить під загрозу життя нашого пацієнта", - сказав він.

читайте такожФонд Навального виклав у Мережу розслідування про шикарну дачу Путіна

"Також у нього спостерігається зростання креатиніну. Креатинін - це показник, який характеризує функцію нирок: наскільки добре вони працюють, як фільтрують кров. Креатинін у нього буквально за короткий проміжок часу зріс у півтора рази (є попередній результат, там креатинін був більш, ніж на 50% нижчим). Цей аналіз може свідчити на користь наявності ниркової недостатності", - додав лікар.

Вирок Навальному - про що раніше писав Главред:

  • Симоновський районний суд Москви 2 лютого, прийняв рішення відправити в колонію російського опозиційного політика Олексія Навального.
  • Умовне покарання, яке він отримав по одній з кримінальних справ у 2014 році, було замінено трьома з половиною року колонії загального режиму.
  • Політик проведе в ув'язненні трохи менше, оскільки кілька місяців провів під домашнім арештом.
  • Московський міський суд залишив у силі рішення Симоновського суду Москви відправити в колонію загального режиму Навального, замінивши йому умовний термін на реальний у кримінальній справі 2014 року.
  • Зазначимо, що це стало його першим реальним тюремним терміном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти