Лідер республіканців у Сенаті різко висловився на адресу Трампа

14 лютого 2021, 16:11оновлено 14 лютого 2021, 16:47
Мітч Макконнелл назвав дії Дональда Трампа ганебними.
Мітч Макконнелл
МакКоннелл розкритикував Трампа / Reuters

Лідер республіканців у Сенаті США Мітч МакКоннелл різко висловився на адресу колишнього президента Дональда Трампа і звинуватив його в розпалюванні заворушень. При цьому він проголосував проти оголошення йому імпічменту.

"Дії колишнього президента Трампа, що передували бунту, були ганебним порушенням службових обов'язків. Трамп несе практичну і моральну відповідальність за провокацію подій", - сказав МакКоннелл в залі засідань Сенату незабаром після того, як Трамп був виправданий, пише CNN.

У січні МакКоннелл як лідер більшості в Сенаті відхилив заклики демократів до якнайшвидшого судового розгляду в останні дні перебування Трампа при владі, сказавши, що Трамп за Конституцією не має права на засудження, оскільки покарання — зняття з посади, а Трамп вже пішов з посади.

МакКоннелл стверджував, що вирок до інавгурації Джо Байдена був неможливий.

читайте такожСенат підтвердив законність імпічменту Трампу: що чекає екс-президента

Він говорив, що "імпічмент ніколи не повинен був стати останнім форумом для американського правосуддя", але припустив, що Трамп може піддатися кримінальному переслідуванню в майбутньому.

"У нас є система кримінального правосуддя в цій країні. У нас є цивільні позови. І колишні президенти не застраховані від відповідальності", - сказав він.

Імпічмент Дональду Трампу - про що рані повідомляв Главред:

  • Сенат США 13 лютого не підтримав оголошення імпічменту 45-му президенту Дональду Трампу. Проти оголошення імпічменту проголосували мінімум 34 сенатори зі 100.
  • Таким чином, 45-й президент виправданий в рамках процесу, який був пов'язаний з заворушеннями в Капітолії 6 січня цього року.
  • Пізніше президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден прокоментував рішення Сенату в справі про імпічмент його попереднику. Байден вважає його нагадуванням про те, що "демократія тендітна", і кожен американець зобов'язаний захищати правду.
  • Експрезидент США Дональд Трамп прокоментував черговий етап спроби оголосити йому імпічмент у Сенаті Конгресу США, назвавши процедуру "полюванням на відьм".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти