Бунти проти карантину: чи загрожують Росії масові протести

23 квітня 2020, 06:42
Можна очікувати акцій протесту у Москві, Санкт-Петербурзі та інших великих містах, але говорити про те, що вони охоплять значну кількість населених пунктів передчасно.
Бунти проти карантину: чи загрожують Росії масові протести
Протести через коронавірус можуть відбутися у великих містах Росії / Reuters

Незважаючи на протести проти самоізоляції у Владикавказі, до революції у Росії ще далеко. Про це у коментарі Главреду розповів директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик. За його словами, те, що відбулося у Владикавказі, було викликано накопиченням невдоволення від місцевого керівництва МВС, а також поборами з дрібного бізнесу, але цього недостатньо для початку революції.

читайте також"Два піки": екс-депутат Держдуми назвав умову краху Росії"В окремих регіонах це були не просто антикарантинні акції, а вибухи невдоволення, коли місцева влада занадто закручувала гайки. У Росії це часто буває, особливо в окраїнних республіках, де місцева влада відчуває свою безкарність, не знаходиться в режимі ручного управління з Москви і може собі дозволити застосовувати надмірну силу для приборкання незгодних. Можна очікувати подібних акцій протесту у Москві, Санкт-Петербурзі та інших великих містах, але говорити про те, що це охопить значну кількість населених пунктів, передчасно. Адже для того, щоб провести масштабну політичну акцію, необхідна її координація, організаційний ресурс, лояльність місцевої еліти, нездатність силовиків розганяти протести і, врешті-решт, кошти", - переконаний Кулик.

Нагадаємо, 20 квітня у столиці Південної Осетії, Владикавказі, зібралися близько п'ятиста чоловік, які вимагали від влади регіону "роз'яснити ситуацію" і підтримати людей, що стикнулися з матеріальними труднощами із-за пандемії населення.

відео дня
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти