Іран вдарив ракетами по Пакистану

16 січня 2024, 21:10
Іран розпочав військові дії проти Пакистану.
Іран вдарив ракетами по Пакистану
Іран вдарив ракетами по Пакистану / колаж: Главреж, фото: Вікіпедія, Flag.in.ua

Сьогодні, 16 січня, Збройні сили Ірану завдали ракетного удару по штабах терористичного угруповання "Джейш аль-Адль" у Пакистані. Про це повідомило іранське агентство Tasnim.

Удар по штабах завдали ракетами і безпілотниками. В результаті атаки, цілі знищені. Це був перший удар Ірану по Пакистану, а точніше по провінції Белуджистан.

Також в Reuters повідомили про те, що дане угруповання попередньо атакувало іранські сили безпеки в прикордонному районі.

відео дня

Крім іншого, минулого місяця Джейш аль-Адль напали на дільницю поліції в іранській провінції Сістан, в результаті чого загинули близько 11 поліцейських.

Як пише редакція Al Arabiya, це один з найбідніших регіонів Ірану. Угруповання озвучують своєю метою надання кращих умов життя для белуджі в Ірані.

Як повідомляв Главред, представник збройних сил Ємену генерал Яхья Саріє Ану повідомив, що єменські повстанці-хусити атакували Ізраїль ракетами і безпілотниками. Збройні сили завдали потужний залп балістичних і крилатих ракет, а також великої кількості безпілотників з різних цілей в Ізраїлі.

Також, іранський президент Ібрагім Раїсі звинуватив Ізраїль у "перетині червоних ліній" і заявив про "злочини сіоністського режиму". Він пригрозив втручанням Тегерана у війну між Ізраїлем і ХАМАС і розкритикував США за підтримку Єрусалиму.

Також, в ніч на 12 січня Сполучені Штати Америки і Великобританія завдали ударів по цілях, пов'язаних з повстанцями-хуситами в Ємені. Вибухи прогриміли в Ходейді, Таїсі, Сааді. Цю інформацію офіційно підтвердив глава Білого дому Джо Байден і прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти