Путін пішов на Захід "хрестовим походом" - Шольц

13 жовтня 2022, 17:59оновлено 13 жовтня 2022, 19:05
Шольц запевнив, що Німеччина підтримуватиме Україну в її протистоянні російській агресії стільки, скільки буде потрібно.
Путін пішов на Захід 'хрестовим походом' - Шольц
Шольц заявив, що вторгнення РФ стосується не лише України / Фото Reuters, УНИАН

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що напад Росії на Україну є частиною великого "хрестового походу" проти всього колективного Заходу. Відповідну заяву Шольца публікує CNN.

"Увесь час Володимир Путін і його помічники чітко давали зрозуміти одну річ: ця війна стосується не лише України, вони вважають війну проти України частиною більшого хрестового походу", - сказав німецький канцлер.

Він уточнив, що має на увазі "хрестовий похід проти ліберальної демократії, правил, заснованих на ліберальному порядку, й проти свободи та прогресу".

відео дня

Шольц пообіцяв, що ФРН і надалі підтримуватиме Україну фінансово, економічно, а також підтримуватиме гуманітарні та військові потреби.

"Німечина надасть Україні важке озброєння, сучасну систему протиповітряної оборони та танки. Ми продовжуватимемо нашу підтримку стільки, скільки буде потрібно", - заявив він.

Також канцлер Німеччини упевнений, що спроба Путіна дестабілізувати основний економічний порядок зазнає невдачі так само, як він наразі зазнає невдачі на полі бою в Україні.

Нагадаємо, нещодавно німецький канцлер Олаф Шольц пообіцяв українському гаранту Володимиру Зеленському, що Німеччина ніколи не визнає "результати" фейкових "референдумів" Росії в окупованих Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що якщо стратегія президента РФ Володимира Путіна на Донбасі спрацює, війна надовго закріпиться в європейському регіоні. Вона закликала підтримати Україну і продовжити поставки зброї.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти