Німеччина пригрозила РФ заходами проти "Північного потоку-2" у разі загострення агресії

17 січня 2022, 14:49
ФРН підтримує позицію США щодо дій у разі нападу Росії на Україну.
Німеччина пригрозила РФ заходами проти 'Північного потоку-2' у разі загострення агресії
Німеччина пригрозила РФ заходами проти ПП2 / Reuters

У разі широкомасштабної агресії Росії проти України можуть бути введені заходи проти газопроводу "Північний потік-2".

Відповідну заяву зробила очільниця Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час спільного брифінгу з головою МЗС Дмитром Кулебою.

Бербок нагадала, що поки що процес сертифікації газопроводу зупинений.

"Ми з огляду на цей проєкт маємо геополітичні нюанси. Ми підтримуємо позицію Вашингтона, що якщо ескалація з боку Російської Федерації продовжуватиметься, то будемо застосовувати відповідні заходи", – наголосила очільниця МЗС Німеччини.

Міністр наголосила, що підтримує територіальну цілісність України і питання суверенітету незалежної держави для неї "не є питанням для обговорення".

"Кожна нова агресія матиме велику ціну. Ми готові провести серйозний діалог з Росією, оскільки дипломатія – це єдиний придатний шлях, щоб розрядити напружену ситуацію", – наголосила Бербок.

У той же час вона додала, що Німеччина не говоритиме про Україну без України, і всі свої кроки тісно погоджуватиме з НАТО й Українською державою.

Раніше повідомлялося, що Сенат США не підтримав законопроєкт республіканця Теда Круза про санкції проти Північного потоку-2. Для його затвердження не вдалося набрати необхідних 60 голосів під час засідання Сенату.

Нагадаємо, раніше Федеральне мережеве агентство Німеччини призупинило процес сертифікації компанії-оператора російського газопроводу Північний потік-2. Процедуру поставили на паузу через невідповідність структури власності проєкту німецькому законодавству.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти